Da li si spremna za izazov? Evo kako da u 2019. pobediš (staru) sebe!

Love ’90s: Pravila oblačenja za urbane devojke

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Sve tajne ONLINE shopping-a koje moraš da znaš!

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

Ako nećete svaki put pred kraj meseca da proklinjete same sebe, zaboravite na impulsivnost kada je u pitanju šoping. Nema naglih odluka i nema nepromišljenosti. Ne pravite iste greške koje vas dovode do frustriranosti.

Jedna od najvećih grešaka koju možete učiniti jeste da idete u kupovinu kada ste loše raspoloženi, jer ćete raspoloženje tako instant popraviti, ali iznos na računu dobrano ojaditi. Zbog čega, kratkotrajnog zadovoljstva? Zbog kog ćete se na kraju krajeva kajati.

Pročitajte naše savete, koje smo nažalost stekli iskustvom!

Koristite keš

Sigurno ste već primetili da otkad kupujete na karticu imate mnogo više nepotrebne garderobe i mnogo manje novca. Niste jedini. Niti je to nešto čudno. Ne vidite kako novac odlazi iz novčanika i omogućeno vam je da kupite mnogo više no što zapravo zaista sebi možete da priuštite, a ovu bolnu istinu saznajete uglavnom na kraju meseca. U šoping nosite keš, karticu koristite tek za svaki slučaj.

Ne budite lenje

Ok, mnogo vam se dopada ta majica i morate je imati, jeste malo skuplja, ali preživećete. Strpljenja, molim, prošetajte još malo, možda naiđete na još dve stvari koje “morate” imati, ali nećete moći da ih priuštite, jer ste, avaj, sav novac već spiskali na onu fabuloznu majicu, koju na kraju nećete imati ni gde da nosite. Ko će vam onda biti kriv?

shopaholic Mudrosti šopingholičarke: Impulsivna kupovina uvek dovede do kajanja

Kupujte bez uticaja marketinških trikova

Sigurno ste već primetile da u nekim radnjama tako lepo miriše, možda ste čak i pitale koji je to osveživač. Ne dozvolite da vam ovako providni marketinški trikovi pomute razum, ako su već čula.

Idite sami

Ukoliko vaša drugarica spada u kategoriju onih brutalno iskrenih onda ok, u suprotnom ne treba vam društvo, osim ako ne želite da zaglibite u dugovima pred kraj meseca. Nikome ne stoji baš sve, ali vaše drugarice nemaju srca da vam to kažu i zbog toga je vaš novčanik sve tanji.

U gladi su velike oči

Zlatno pravilo: potrepštine za kuću u vidu namirnica ne kupujte na prazan stomak. Inače ćete se po povratku naći u kuhinji pretrpanoj nepotrebnim kutijama različitih sadržaja, koje ni ne konzumirate inače, ali u gladi su velike oči.

Izbegnite onlajn marketinške zamke

Zar niste već primetili da kada odete da pogledate katalog akcija određenog marketa pre no što krenete u šoping, tom spisku nema kraja. Ako je nešto na akciji i izgleda privlačno (a, to je uglavnom zbog raznolikih boja), ne znači da vam treba, zapravo verovatno vam ne treba uopšte!

post 5 098570100 1288349458 thumb Mudrosti šopingholičarke: Impulsivna kupovina uvek dovede do kajanja

Sakrijte novac od vas samih

Stari novčanik koji držite u nekoj od fioka, kutijica na polici u kuhinji, to su dobra mesta za mali rezervni fond. Kada dobijete platu ovde smestite bar jedan mali deo, a nakon tri nedelje čestitaćete samoj sebi na ovoj genijalnoj ideji.

Razmislite pre no što kupite

Da li je taj proizvod zaista vredan navedene cene i da li vam je neophodan? Možete li bez njega? I na kraju krajeva odakle vam novac za to?

Maja Bunčić 

Editors choice