Glumac Evan Peters je jednom rekao: Hvala ti, Kate Winslet, zato što si Kate Winslet! Ova rečenica već dovoljno govori koliko je Kate Winslet važno ime u svetu glume. Zaigrala je u velikom broju nagrađivanih ostvarenja otkako ju je publika primetila u nekadašnjem najuspešnijem blokbasteru svih vremena, Titanicu, nesporno ostavljajući pečat vredan divljenja. Njeno ime se ove godine pojavilo i na dodeli nagrada Emmy, osvojivši nagradu za izvanrednu glavnu glumicu u HBO mini-seriji Mare of Easttown. Ovo samo potvrđuje da je Kate ne prestaje da iznenađuje gledaoce, kamuflirajući se u čitavi dijapazon izazovnih junakinja. Budući da je imala toliko sjajnih trenutaka nakon slavne scene: Jack, I’m flying!, predstavljamo vam nekoliko Kateinih uloga gde je pružila svoj maksimum…

Heavenly Creatures

Ako se vratimo na sam početak Kateine karijere, nemoguće je prevideti Heavenly Creatures Petera Jacksona – egzotičnu priču o dve najbolje prijateljice koje dele ljubav prema književnosti i umetnosti kroz zemlju fantazije koje su sebi kreirale kao vrstu eskapizma. Kad njihova veza postane još intenzivnija, njihove porodice pokušavaju da ih razdvoje. Ipak, posledice su teške… Ovo je uloga koja je usmerila karijeru Kate Winslet, koja je imala samo 18 godina kad je nastupila na scenu Holivuda.

Sense and Sensibility

Kao što znamo, Kate je vrsna u period-dramama, što se posebno ističe u ovom filmu zasnovanom na istoimenom romanu Jane Austen. Kate tumači spontanu Marianne Dashwood koja se, zajedno sa dvema sestrama, snalazi nakon očeve smrti, preselivši se u mali posed gde doživljavaju romantične, ali i tužne trenutke. Ovo je bila prva uloga koja joj je donela nominaciju za Oscara.

Eternal Sunshine of a Spotless Mind

Neprestano menjajući boju svoje kose kako bi se slagala sa njenim raspoloženjem, Kateina Clementine Kruczynski, nakon svađe, impulsivno briše svoja sećanja o momku Joelu Barishu (Jim Carrey), podvrgavši se proceduri firme Lacuna. Kad on sazna šta je uradila, odlučuje da i on obriše sećanja o njoj. Iako se ne sećaju jedno drugog, na razne načine se uvek vraćaju jedno drugome.

Comments