Da li ste ikada razmišljali o tome da ćete sa svakom osobom sa kojom izađete na dejt – ili raskinuti, ili ostati zauvek? Znamo, ovo je čudna pomisao, kada se stvari tako postave. Ali, istina je. Takođe, ova ista pomisao često nas inhibira da se opustimo u određenim odnosima. Ugovorimo dejt, a onda već upadamo u paniku očekivanja. Da li će biti drugog dejta? Da li je okej da odmah imamo seks, ako mi se dopadne? Da li da čekam? Do kada da čekam? A kad misli odu u spiralu, najjednostavnije rečeno, sve ode dođavola. Spontanost se gubi kao i tlo pod nogama.

Muvanje bez obaveza – da, ne i kako?

Zato smo odlučili da se upustimo u istraživanje toga da li je moguće upustiti se u muvanje i seks bez obaveza, kao i da li to uopšte isprva treba da uradite. Mnogi mladi ljudi se tokom poslednjih godina odlučuju za singl život i opuštene odnose, a da li je ovaj trend štetan ili oslobađajuć – pokušaćemo da otkrijemo u nastavku teksta!

Nikom ništa ne dugujete

Istina je, pre svega, da nikome ne dugujete ništa – odnosno da vaš status veze nema veze sa onim što od vas očekuju mama, društvo ili osoba sa kojom izlazite na dejt. Svaki odnos je 50/50 ulaganje sa obe strane, te ako niste raspoloženi za sledeći korak i naredni dejt, niko na to ne bi trebalo da vas forsira. Takođe, važno je da podsvesno ne forsirate ni sebe. Pokušajte da na dejt odete bez razmišljanja o tome kako će vaša budućnost sa tom osobom izgledati – jer vi to ne možete da znate. Svaki korak vodi do sledećeg, ne možete napraviti peti korak a da niste napravili prvi. Zato, jedan po jedan. Prihvatili ste dejt. Idite na njega i fokusirajte se na ono što se dešava u momentu, tada i tu. Kako se osećate? O čemu razmišljate? Pratite svoje želje i radite u skladu sa njima, pa ako vas odvedu do spontanog seksa… zašto da ne.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Araqs (@parisianamour)

Pročitajte i: Loše dejting navike kojih treba da se oslobodite ove godine

Seks ne mora biti tabu tema

Iskreno, šta je tako loše u casual seksu? Ukoliko ste u stanju da uživate u fizičkom odnosu, a da sutra ne očekujete da će se osoba u krevetu pored vas magično zaljubiti, promeniti sve svoje navike i shvatiti da želi da bude samo sa vama – ne postoji ništa loše da imate seks za jednu noć. Ali, ako niste u stanju, bolje da se suzdržite i ne izneverite svoja očekivanja. Pre nego što dođete na dejt sa novom osobom, razmislite o tome da li ste u potrazi za vezom, da li vam je samo potrebna pažnja, da li želite da zaboravite bivšeg dečka ili nešto treće. Naravno, ne možete odmah znati da je ON TAJ, ali možete sprečiti sebe u idealizaciji osobe koju zapravo ne poznajete. Ako sutradan nakon seksa možete bez preteranog razmišljanja da popijete kafu i prošetate se do stana, opušteno muvanje i seks su otvorena opcija.

Muvanje je najbolje kad je spontano

Na kraju dana, sve se zapravo svodi na loženje. Nije seks vrhunac muvanja, vrhunac muvanja je stvaranje tenzije, želje, varnica. Igra zavođenja zasniva se na neizvesnosti, pogledima, potrebom da konačno dobijete ono što vam druga osoba naizgled obećava. Zato, samo spontano. Nemojte ići na dejt samo sa misijom da dođe do seksa, jer ćete se u tom slučaju verovatno razočarati. Da budemo iskreni, nije toliko teško doći do seksa. Ali jeste teško doći do dobrog seksa, ili osećaja da neko baš gori od želje da nas skine. Dakle, neobavezno muvanje je nešto kroz šta svako treba da prođe u životu, pa makar i samo zbog toga da bi masterirao igru zavođenja i osetio šta to znači biti objekat nečijih najluđih želja.

Pročitajte i: Vodič za dejting: Šta treba i ne treba da radite

Naslovna fotografija: instagram.com/parisianamour

Jovana Pantić

Comments