Kada je reč o oblačenju, imam tri raspoloženja: 1) ne znam šta da obučem, 2) to što sam obukla mi se nikako ne dopada, ali hajde, preguraću dan i 3) obukla sam se sjajno i osećam se sjajno! Kao što i sama možeš da primetiš, u sve tri opcije ključnu ulogu igramo moja osećanja i ja što samo po ko zna koji put potvrđuje teoriju da je izgled ipak bitan i da se zbog njega, slučajno ili namerno, osećamo na određeni način.

Sigurno si i sama primetila da hodaš ulicom nekako samouverenije i smelije kada je tvoj autfit odličan (po tvojim merilima), dok, kada si na sebe navukla prvo što si zgrabila sa fotelje koja u slobodno vreme glumi ormar, želećeš da se sakriješ i povučeš i što pre stigneš od tačke A do tačke B. Verovala ili ne – ovo nije slučajnost! Kao što i sama znaš, studije se danas bave svim i svačim, pa su tako neki došli do zaključka da “pojava” kao što je modna psihologija zaista postoji! Zato, odeća definitivno i stvarno utiče na to kako se osećamo i ne samo to – automatski utiče i na naše ponašanje, kao i odnose sa drugim ljudima!

Blooming Lenor x Biljana Tipsarević 6 Na koji način odeća utiče na tvoje raspoloženje i kako da ga popraviš Blooming Lenor x Biljana Tipsarević 8 Na koji način odeća utiče na tvoje raspoloženje i kako da ga popraviš

Kada si tužna, odeća može da te “bustuje”!

Jasno je – oblačiš se onako kako se osećaš! Dobro si raspoložena? Velike su šanse da ćeš posegnuti za jarkim, veselim bojama ili zanimljivim printovima. Tužna si? Možda ćeš želeti da se sakriješ iza što bezličnijih nijansi i krojeva. Znajući ovo, sigurno ćeš makar jednom odabrati veseli autfit baš zato što se osećaš loše, računajući da će te ovaj izbor “bustovati”. I hoće! Naravno, ovde glavnu ulogu igra psihologija – kada veruješ da će ti ovo pomoći, to će se zaista i desiti – i nema ničeg lošeg u tome da se služiš ovim trikovima!

Nosi ono što najviše voliš i u čemu se osećaš kao da si ti – ti!

Do sada si sigurno otkrila da se u nekom autfitu osećaš bolje nego u nekom drugom – drži se toga! Nemoj se voditi određenim bojama i krojevima, jednostavno prati svoj unutrašnji osećaj, biraj ono što voliš, što ti dobro stoji i u čemu se osećaš odlično i videćeš kako se bezvezan dan za tili čas može pretvoriti u najbolji ikad!

LENOR KOREKCIJA Na koji način odeća utiče na tvoje raspoloženje i kako da ga popraviš

Blooming Lenor x Biljana Tipsarević 3 Na koji način odeća utiče na tvoje raspoloženje i kako da ga popraviš

Odeća može da te inspiriše da dođeš do novih ideja!

Obuci se drugačije i počećeš da razmišljaš drugačije! Ukoliko se oblačiš ležerno i neformalno, verovatno ćeš se osećati slobodnije i razigranije nego kada si obučena formalno i “upeglano” kada obično i razmišljaš na taj način. A ako ti je potrebna dnevna doza inspiracije i nove ideje, jednostavno promeni nešto u svom stajlingu – dovoljan je i detalj!

Pronađi novi omiljeni komad kojem ćeš dati tu “funkciju”!

Najlakši način da osvežiš svoj stil bez mnogo iskakanja iz zone komfora jeste da pronađeš aksesoar koji ćeš moći da nosiš u svim prilikama i na različite načine, a koji će ti biti podsetnik na tvoj primarni cilj – doneti inspiraciju! Biljana Tipsarević je kreirala Blooming kolekciju marama koje ti zapravo mogu pomoći u ovome. Deset savremenih, modernih varijanti koje se mogu nositi od jutra do večeri inspirišu da se osećaš samouvereno tokom celog dana i spremno na baš svaki mogući scenario. Pronađi omiljenu maramu i nosi je oko vrata, u kosi, oko zgloba ruke ili čak na tašni i oseti kako tvoja nova omiljena amajlija “radi” baš svaki put kada je to potrebno. Da – modna psihologija!

Blooming Lenor x Biljana Tipsarević 5 Na koji način odeća utiče na tvoje raspoloženje i kako da ga popraviš

Blooming Lenor x Biljana Tipsarević 9 Na koji način odeća utiče na tvoje raspoloženje i kako da ga popraviš

Odeća čini da se osećaš moćno i osnaženo!

Studije su pokazale da formalna odeća, poput sakoa, odela i kompleta, može da utiče na to da se osećaš moćno i osnaženo, naročito u onim prilikama kada se od tebe to i zahteva. Ne moraš svaki put da se oblačiš kao da radiš u banci, naročito ukoliko radiš u kreativnoj industriji, ali možeš primeniti ovo pravilo – “skockaj” savršeni autfit koji će ti podići nivo sigurnosti u sebe baš svaki put kada je to potrebno!

Svoju “dobitnu” kombinaciju upotpuni i omiljenim mirisom koji će te uvek podsećati na to koliko možeš!

Mnogo je istraživanja koja su dokazala i uticaj mirisa na raspoloženje, zato je sasvim u redu da svoju kombinaciju za “bustovanje” upotpuniš i ovom sitnicom. I čak, to ne mora da bude parfem – u obzir dolazi i omekšivač, kako bi te neodoljiv miris na odeći pratio još duže! Svežina, stil, na kraju krajeva i zabava, osnovne su vrednosti koje Lenor zagovara, a koje ti mogu biti od pomoći u građenju (modnog) samopouzdanja. Blooming kolekcija marama Biljane Tipsarević je i nastala inspirisana svežim Lenor mirisima koji imaju tu moć da nas u potpunosti osvoje i podstaknu da se osećamo dobro u svojoj koži i onome što nosimo tokom celog dana, svakog dana. Odevena u omiljenu kombinaciju, obgrljena nežnim i neodoljivim mirisom – jednostavno ne možeš da budeš nesigurna i loše volje!

Blooming Lenor x Biljana Tipsarević 2 Na koji način odeća utiče na tvoje raspoloženje i kako da ga popraviš

Blooming Lenor x Biljana Tipsarević 1 Na koji način odeća utiče na tvoje raspoloženje i kako da ga popraviš

*Biljana Tipsarević i Lenor svojom saradnjom slave modne aksesoare i inspirativne mirise koji doprinose samopouzdanju žena i okružujući ih fenomenalnim mirisom svakog dana. Blooming Lenor x Biljana Tipsarević kolekcija za proleće/leto 2019. kreirana je kako bi proslavila povezivanje ženske mode sa uzvišenom svežinom mirisnih nota Lenora.

Blooming Lenor x Biljana Tipsarević 7 Na koji način odeća utiče na tvoje raspoloženje i kako da ga popraviš

Fotografije: WANNABE MEDIA, Alek Živković

Ivana

Comments