Mnoge od nas smatraju da oko čišćenja lica nema mnogo filozofije: pronađete odgovarajući preparat ili se, tradicionalno, držite vode i nekog blagog sapuna, i to je to. Ipak, kao što vodimo računa o tome kako se šminkamo i pazimo da nam obrve budu perfektne, ajlajner izvučen pod savršenim uglom, a usne uokvirene besprekorno, tako treba voditi računa i o tome kako ćemo sve to, na kraju dana, skinuti i licu pružiti potrebnu negu.

Čišćenje lica je proces iz dva koraka

Korišćenje samo losiona za čišćenje lica nije dovoljno. Uvek prvo skinite svu šminku pa tek onda koristite preparat za čišćenje. U suprotnom, vrlo je moguće da će višak šminke ipak ostati na vašem licu, naročito u predelu nosa i oko očiju. Za skidanje šminke možete koristiti rukavicu, kremu, specijalne vlažne maramice za skidanje šminke ili, kao što najviše volite, običan sapun i mlaku vodu.

Načini na koje lice čistite POGREŠNO 1 Načini na koje lice čistite POGREŠNO

Prečesto čišćenje isušuje kožu

U želji da nam lice bude savršeno čisto kako bismo izbegle pojavu bubuljica, često znamo da preteramo i lice čistimo previše puta na dan. Vodite računa o tipu kože: ako vam je koža lica masna, u redu je čistiti lice ujutru i uveče, ali ako je suva i osetljiva, dovoljno je to raditi jednom dnevno, uveče.

Comments