Lekcije koje naučite od emotivno nedostupnih partnera, neprocenjive su – to znači da su basnoslovno skupe, jer ih plaćate godinama jada i očajanja, ali kada ih jednom naučite, one vrede svega čime ste ih platili. Preslišajte se i naći ćete u svom bolnom iskustvu ova neprocenjiva saznanja. Ili se utešite – ako upravo proživljavate bolno iskustvo, doći ćete do ovih saznanja. 

Naučite koliko je vaše vreme dragoceno 

Kada potrošite previše enegije i uložite previše vremena (granice su individualne, možete trpeti godinu, dve, tri ili više) u pokušaju da srušite nečije zidove i doprete do njegovog srca, na kraju ste toliko iscrpljeni i nesrećni, da osujećenost postaje katalizator pozitivnih promena. Osvestite i svhvatite da morate vratiti svoju moć i mudrije koristiti svoje vreme. Sve što imate je sadašni trenutak, a ukorenjenost u realnosti donosi svest o tome koliko vreme brzo prolazi i kolko je važno biti prisutan u sadašnjosti. 

Vraćate se sebi 

Juriti nedostupnu osobu znači napustiti sebe, zanemariti sebe. Pokušavate da postanete neko ko će se sviđati, ko će izazvati reakcije, prilagođavate se na sve načine i gubite sebe. Jednom kada shvatite da ta osoba ne može ili neće da vam pruži ono što želite i što vam treba, svoju pažnju vraćate na sebe i sa zaprepašćenjem otkrivate koliko ste zanemarili sve ono što vam je suštinski važno, sve što jeste i što želite da budete. Između vas i stvari koje čekaju na vas, da obratite pažnju i da im se posvetite, a koje se tiču vaše evolucije, vašeg ličnog rasta i zadovoljavanja vaših interesovanja, više nema prepreka. Vraćate se sebi u velikom stilu, otkrivajući nanovo svoju slobodu. 

Prestajete da jurite emotivno nedostupne

Prepoznajete obrazac u svom ponašanju i više ne želite da ga ponavljate. Ne želite da povređujete sami sebe, da gubite sebe, da gubite vreme. Želite nekog ko želi vas. Toliko je jednostavno. 

Comments