Dobro došli u još jedan TikTok nas je naučio tekst. Nećemo da kažemo da smo zavisni od TikToka, to možete sami da zaključite, ali hoćemo da kažemo da smo stvarno na ovoj aplikaciji pronašli mnogo dobrih beauty saveta. Tako smo naišli i na trend koji je devojkama potpuno transformirao nokte. Da! Ima nade kad odlučite da više ne idete na geliranje noktiju i želite da oporavite nokte. U pitanju je trend koji se zove nail slugging.

Šta je nail slugging?

Ako ste se, kao i mi, našli u čudu kad ste pročitali naziv trenda – ne brinite, tu smo da vam objasnimo. Do sada ste sigurno čuli za ovaj skincare trend. U pitanju je proces u kom, pre spavanja, svoje lice namažete debljim slojem hidratantne kreme, ili vazelinom.

Mnogi koji imaju problema sa suvom kožom su na TikToku izjavili da je ova tehnika jedina koja im je pomogla da im koža zadrži makar izvesni nivo hidratacije. Svako ko ima suvu kožu i ovaj problem zna da je veoma bitno da koristi proizvode koji će da hidriraju njegovu kožu, ali i proizvode koji će da zadrže hidrataciju.

@drcharlesmd1 ♬ Envolver – Anitta

Sličnu stvar su radile devojke koje su želele da dodatno hidriraju svoju kosu. Proces je takav da na svoju kosu, takođe, pre spavanja nanosite veću količinu ulja za hidrataciju ili, ponovo, vazelina. Kako se ispira vazelin? To je dobro pitanje, ali nismo lično probali kako bismo znali da vam kažemo da li je teško isprati vazelin sa kose.

Sve o čemu vam pričamo je trend koji smo videli na TikToku. A onda, jedina stvar koja je imala smisla je bila korišćenje vazelina za nokte, odnosno zanoktice. Ako ste ikada imali problema s tim da vam zimi pucaju zanoktice, što ume da bude veliki problem, onda znate koliko je bitno da saznate što više trikova koji će vam pomoći da se to ne dešava.

Pročitaje i ovo: 7 zanimljivih primera manikira u toplim tonovima

Takođe, devojke na TikToku kažu da su im se nokti potpuno preobratili kada su počele da nanose vazelin na nokte, pogotovo nakon što su odlučile da ne stavljaju više gel lak. Proces oporavka nokatne ploče nakon što prestanete da stavljate gel iziskuje puno vremena, i naravno strpljenja.

Pre nego što isprobate ovu tehniku znajte da jedan od najpopualrnijik skincare Tiktokera Dr Charles MD preporučuje da se ovo radi jednom nedeljno. Porces je malo zahtevniji, u tom smislilu da ćete potrošiti malo više vremena pre spavanja da to uradite.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели – (@nolas.nails)

Nails slugging bi trebalo da radite nekih pola sata pre nego što odete u krevet, kako bi vm koža lepo upila sve proizvode koje ste stavili. Prvo stavite kremu za ruke, zatim namažite vazelin na zanoktice i dobro utrljajte sve u kožu. Na prvu će vam biti malo neprijatno, to je sasvim normalno. Znate kako se muškarci stalno žale da ne vole da mažu ruke jer ne vole osećaj kreme na rukama.

Ljudi na TikToku govore da nail slugging treba da se praktikuje svakog dana, odnosno svako veče, ali možda to i nije potrebno. Isti efekat ćete imati ako ovo ponavljate dva puta nedeljno. Videćete kako će vaša koža oko noktiju gotovo odmah postati mekša i nećete više imati probleme sa zanokticama.

Pročitaje i ovo: Predstavljamo vam “it” manikir ove jeseni – Selena Gomez approved!

Naslovna fotografija: instagram.com/nolas.nails

Milica Antić

Comments