Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Kako da nosiš najtrendi torbe sezone

Najpoželjnije boje u enterijeru ove godine

Singl mama: Nađi sebi čoveka kakvog bi preporučila svojoj ćerci

Instagram profili zbog kojih ćeš zavoleti jogu

Ljubavni horoskop za maj 2020.

Kako da ojačaš i održiš dobar imunitet (vitamin D ovde igra ključnu ulogu!)

Kako da sa 30+ pripremiš teren za kvalitetnih 50+

1/2

Listam ja tako u trenucima dokolice Instagram, Pinterest, TikTok, Tumblr (da, da, sve društvene mreže) i mislim se kako bi bilo baš dobro da uradim nešto novo sa kosom. Ne bih se farbala, imam prirodno plavu kosu, a budući da sam isprobala baš sve frizure (od kratke do duge sa sve onim između, i sa šiškama i bez) znam da mi nijedna od njih zapravo ne stoji loše. Uf, u meni se konstantno vodi bitka između moje dve ličnosti – jedne, koja ima dugu, raskošnu kosu poput recimo Blake Lively i druge, koja ima kratku, moćnu frizuru kao Kaia Gerber (je l’ da da joj je bob brutalan?!). Što će reći, ja bih jedan dan ovako, drugi onako. Ako može. Hvala. (P.S. Nema ovo veze sa karantinom, ja sam i u regularnim uslovima neodlučna kao da sam Vaga u horoskopu – a nisam!)

Uglavnom, moje trenutno raspoloženje je takvo da mi je duga kosa dosadna i bezlična i da mi se baš, baš sviđa neobavezna bob frizura, onako kratka, messy, ma, bombonica! I ozbiljno razmišljam šta da radim kada sledeći put budem išla kod frizera… Srećom, ima vremena do tada (možda u meni na kraju ponovo prevagne Blake), a ako si i sama u istoj dilemi, dosadila ti je duga kosa i želiš neko osveženje, u nastavku otkrij najlepše bob frizure koje možeš naručiti frizeru kada se budete videli prvi sledeći put. (Ne bih ti savetovala da se sama latiš makaza, što je sigurno, sigurno je!)

Blunt Bob

Takozvani blunt bob je dužine tik do ramena, sa blagim “slojevima” koji mu daju strukturu. Odlično će izgledati ukoliko ti je kosa po prirodi tanja, upravo zbog jedva primetnog stepenastog šišanja, a kako bi doprinela tom neobaveznom look-u punom volumena, možeš oblikovati frizuru slanim sprejom. Blunt bob će jednako dobro izgledati i ukoliko se odlučiš da potpuno ispraviš kosu.

View this post on Instagram

Blunt Cut || Cut & Style @kelseygusto

A post shared by Chris McMillan The Salon (@chrismcmillanthesalon) on

Swing-Line Bob

Poznati frizeri ovu frizuru zovu “it-girl” bob! I zaista, najkul bob frizure su upravo ovakve – messy, neobavezne, pune volumena, stilizovane tako da nosiš dubok razdeljak sa strane uz kosu sklonjenu iza uha. Kao da te je baš briga kakva ti je frizura, dok je ona istovremeno savršena! Za ovakav bob, kosa se šiša meko, u A liniji, sa neznatnom razlikom u dužini kose pozadi i napred, uz lice. Poenta ove frizure je njeno oblikovanje i stilizovanje nakon šišanja, a ona će odlično izgledati kako na tankoj, mekoj, tako i na gušćoj, “oštroj” kosi. 

View this post on Instagram

Another of my #newcaliforniaclassics™️ a textured bob. This length bob is very versatile it allows clients to change up their style without feeling too exposed. When I CUT this shape I always think of how the haircut sits on the body, not just the face and head. So the length and proportions are determined by each client and what will look the best for them. This particular client was cut dry working my scissors like a razor, through various slicing and sliding techniques. For styling I used a 1 1/4” @hottoolspro marcel and mixed classic marcel waves with a vertical stretched curl. I prepped the hair with @unite_hair 7 seconds and @aveda phomolient. I sprayed @oribe dry texture before I curled and finished with @randco aircraft.

A post shared by Tim Dueñas (@timduenashair) on

Editors choice