Amazon Prime donosi impresivnu kolekciju nekih od najboljih drama današnjice. Ova streaming platforma je idealno odredište za ljubitelje emotivnih priča, intrigantnih zapleta i izvanrednih glumačkih izvedbi. Bez obzira da li tragate za pričama o izdržljivosti, moralnim dilemama ili kompleksnim odnosima, naći ćete film koji će vas očarati i ostaviti utisak. Uronite u svet emocija, izazova i izuzetne kinematografije – donosimo vam listu najboljih drama na Amazon Prime.

Najbolje drame na Amazon Prime platformi koje odmah možete da pogledate

The Idea of You

Solène, četrdesetogodišnja samohrana majka, neočekivano se upušta u romansu sa Hayesom Campbellom, dvadesetčetvorogodišnjim frontmenom trenutno najpopularnijeg boy benda, August Moon. Kad umesto bivšeg muža vodi ćerku tinejdžerku na Koačela muzički festival, Solène slučajno upoznaje Hayesa i među njima se javlja neosporna hemija. Dok se prepuštaju vrtoglavoj romasi, Hayesova planetarna popularnost ubrzo počinje da predstavlja neizbežan izazov za njihovu vezu, a Solène uviđa da život pod reflektorima možda prevazilazi ono sa čim je spremna da se nosi.

Air

Air prati nesvakidašnju priču o partnerstvu između tad košarkaškog početnika Michaela Jordana i tek osnovanog brenda Nike, koje je revolucionarno promenilo svet sporta i savremene kulture. Priča se vrti oko rizičnog poduhvata Nike tima, koji je nepokolebljivom odlučnošću, bez presedana, i uz majčinske savete mlade košarkaške senzacije, uspeo da sklopi jedan od najznačajnijih ugovora u istoriji sporta.

The Report

The Report je politička drama zasnovana na istinitoj priči o mladom službeniku obaveštajnog odbora Senata, Danielu Jonesu (Adam Driver), i njegovoj neumoljivoj istrazi o CIA programu mučenja osumnjičenih terorista nakon napada 11. septembra. Njegova posvećenost otkrivanju istine dovodi ga u sukob sa političkim interesima koji se trude da spreče objavljivanje njegovog izveštaja.

Saltburn

Emerald Fennell, nagrađivana režiserka filma Promising Young Woman, donosi Saltburn, uzbudljiv i nesvakidašnje provokatiovan triler smešten u živopisan engleski zamak. Radnja prati grupu prijatelja iz privilegovanog društvenog sloja, čije se letovanje pretvara u košmar kad otkrivaju mračne tajne jedni o drugima. Veze će biti testirane, lojalnosti dovedene u pitanje, a granice pomerene – u ovoj zagonetnoj priči punoj neočekivanih preokreta.

Being the Ricardos

Being the Ricardos donosi uvid u komplikovanu romansu i brak između Lucille Ball (Nicole Kidman) i Desija Arnaza (Javier Bardem), zvezda nekadašnje popularne TV serije I Love Lucy. Smešten u turbulentnu nedelju snimanja serije pedesetih godina prošlog veka, film otkriva tenzije i izazove sa kojima se par suočavao, uključujući optužbe za komunizam protiv Ballove, kao i Arnazove navodne afere. Kidman i Bardem briljiraju u ulogama kultnih ličnosti, donoseći slojevitu priču o ljubavi, ambiciji i ceni slave.

The Love Punch

U romantičnoj drami-komediji The Love Punch, rastavljeni par Kate (Emma Thompson) i Richard (Pierce Brosnan) udružuju snage da bi povratili penziju koju im je ukrao beskrupulozni biznismen. Njihova avantura ih vodi u glamuroznu Francusku gde, prerušeni u strane bogataše, smišljaju smeo plan da ukradu dragoceni dijamant. Kroz niz urnebesnih situacija i obrata, Kate i Richard ponovo otkrivaju iskru koja ih je prvenstveno i spojila.

The Only Living Boy in New York

Mladi i dezorijentisani Thomas Webb (Callum Turner) zaljubljuje se u misterioznu komšinicu Mimi (Kiersey Clemons), ali uskoro saznaje da ona ima aferu sa njegovim ocem (Pierce Brosnan). Uz podršku ekscentričnog mentora W. F. Geralda (Jeff Bridges), Thomas pokušava da odgonetne komplikovane odnose između oca, majke (Cynthia Nixon) i očeve ljubavnice, istovremeno se boreći sa vlastitim odrastanjem i sazrevanjem. The Only Living Boy in New York je priča o ljubavi, izdaji i potrazi za identitetom u vrtlogu života Menhetna.

Pročitajte i ovo: Serije koje jedva čekamo da gledamo u junu

Naslovna fotografija: instagram.com/theideaofyouupdates

Nikola Gudelj 

Comments