Tokom prethodnih meseci, najzad sam imala priliku da određeni prostor osmislim i uredim maltene od nule što mi je bio povod da sate i sate provodim na društvenim mrežama tragajući za odgovarajućim idejama (koje su se naravno uklapale u moj budžet). Na tom putu uređenja sopstvenog enterijera shvatila sam jednu jako važnu stvar – sve je u detaljima! Možda u ovom trenutku ne možeš da priuštiš novi nameštaj ili u potpunosti renoviraš kupatilo, ali to ne znači da svom prostoru ne možeš da udahneš novi život, samo uz pažljivo odabranu dekoraciju. Zato, u nastavku otkrij ideje za uređenje doma koje ćeš manje-više sigurno moći da primeniš i na svoj dom, ukoliko u ovom ili nekom budućem trenutku planiraš veliko sređivanje.

Bela je OK, ali učini je “življom”

Pored svih boja koje su nam na raspolaganju kada su u pitanju zidovi, bela nam dođe nekako najdosadnija i najneinspirativnija. Ali ne! Čisto bela zaista unosi neku svetlost i sjaj u dom, a da ne govorim o tome da mali prostor okrečen u belo deluje prostranije i veće. Uz bele zidove možeš da radiš šta ti je volja, odnosno, imaš mnogo više prostora da eksperimentišeš sa drugim elementima u prostoriji. Ukrasi “dosadne” bele zidove najrazličitijim slikama, policama sa biljkama, lampama ili drugim detaljima koji deluju ekstravagantno, a zidovi drugačije strukture u beloj boji takođe izgledaju jako dobro, čak i bez ovako bogate dekoracije. 

Napravi ulaz za pamćenje

Hodnik, predsoblje, međusprat… Sve su to “ćoškovi” na koje se ne obraća pažnja prilikom uređenja enterijera što je prava šteta budući da i oni utiču na celokupan utisak koji tvoj dom ostavlja. Pritom, kako je obično reč o manjim “prostorijama” eto prilike da se poigraš sa njihovim uređenjem, a da te to ne košta više od malo farbe i zanimljivih detalja ili komada nameštaja koje već imaš, ali ne znaš gde da ih smestiš. Šta sve dolazi u obzir? Vrata i zidovi zanimljivih boja ili dezena, podovi ukrašeni veselim pločicama ili tepisima, biljke na niskim stočićima ili policama, slike na zidovima… Razmišljaj o ovom prostoru kao o još jednoj dnevnoj sobi oko koje treba malo više da se potrudiš.

Pronađi sofu na kojoj ćeš želeti zauvek da sediš

Tvoja dnevna soba može da bude najpraznija na svetu (iliti krajnje minimalistički uređena), ali ako imaš krevet na koji svako želi da legne (sedenje je prevaziđeno!), onda znaj da si uradila pravu stvar! Kauč, fotelje, sofa i slični komadi nameštaja “nose” dnevnu sobu, zato se potrudi da odabereš zaista dobar primerak koji će ti odgovarati – otprilike zauvek. Nije toliko važan model nameštaja, njegova boja ili materijal koliko je bitno da je udoban i prijatan za sedenje/ležanje, a ti ga lako možeš ukrasiti mnoštvom jastuka i nežnim prektivačem za onaj dobro poznat i voljen cozy efekat. P.S. U istom pravcu razmišljaj i ukoliko imaš stari, ne tako lep za gledanje, kauč – prekrivači i jastuci čine čuda!

Comments