Ispratili smo još jedne Brit Awards, pogledali stajlinge kojima smo bili očarani (i razočarani), ali smo isto tako videli i pregršt mladih izvođača, pre svega ženskih, za koje internet smatra da su trenutno najbolje mlade strane pevačice.

Ove godine je izražena posebna frustracija, i skrenuta pažnja na to što je “Best Artist” kategorija sadržala isključivo muške nominacije. Veliki broj pevačica se povodom ovoga hrabro oglasio, i to sa punim pravom, jer su se u proteklih godinu dana na muzičkoj sceni pojavile brojne ženske izvođačice koje su uspele da izdominiraju svojim jedinstvenim zvukom i umetničkim pristupom.

Mi ih, naravno, u tome podržavamo, i zbog toga smo odlučili da vam predstavimo pojedine od naših omiljenih ženskih izvođačica za koje bi trebalo da znate, i koje bi trebalo da poslušate.

Brit Awards 2023: Ovo su najbolje mlade strane pevačice koje treba da slušate

Mimi Webb

Mlada umetnica Mimi Webb je iskoristila pandemiju kako bi svoju muziku podigla na sasvim novi nivo. To se desilo nakon što je poznata TikTokerka Charli D’Amelio iskoristila jednu od svojih pesama u jednom od svojih videa, što je dovelo do toga i da se Mimi pojavi na The Ellen Show, kao i u emisiji Jimmyja Fallona. Takođe, objavila je dva singla koji su se našli na UK Top 15 listi, a priprema i turneju u skorije vreme. Veoma impresivno, ako nas pitate.

Gayle

Sigurni smo da ste već čuli jednu pesmu ove američke pevačice, a u pitanju je numera ABCDEFU, koja je postala apsolutni hit na TikToku. Ona ju je dovela na prvo mesto u Velikoj Britaniji, u okviru Billboard Global 200 liste, a dobila je i Grammy nominaciju za “Song of the Year”.

Eliza Rose

Ukoliko do sada niste čuli za nju, Eliza je veoma talentovani DJ i muzička producentkinja, čija je pesma B.O.T.A (Baddest of Them All) uspela da se probije na prvo mesto septembra 2022. godine u Velikoj Britaniji.

Pročitajte i ovo: Brit Awards 2023: Vatreni momenti sa crvenog tepiha

Wet Leg

Wet Leg je britanski indie rock bend koji su osnovale dve devojke – Rhian Teasdale i Hester Chambers, koje su svoj debi imale singlom Chaise Lounge 2021. godine. Njihov istoimeni debitantski album je 2022. godine bio broj 1 na listi Albums Chart u Velikoj Britaniji, ARIA Albums Chart u Australiji, i Albums Chart u Irskoj. Ali, to nije sve, jer su takođe ušle u uži izbor za Mercury Prize 2022. godine, i već su osvojile dve Grammy nagrade, uključujući “Best Alternative Music Album” i “Best Alternative Music Performance”.

Rina Sawayama

Posebno mi je drago što mogu da izdvojim ovu mladu japansko-britansku pevačicu, koja je ušla u muzičku industriju 2017. godine svojim samoizdatim albumom Rina. Već 2020. godine je potpisala ugovor sa muzičkom kućom Dirty Hit, a njen drugi studijski album Hold the Girl je imao veoma pozitivne reakcije u javnosti prošle godine. Ona je svoju karijeru započela kao model, čime se i dalje bavi, ali je možete očekivati i na velikom platnu, jer će se pojaviti u novom filmu John Wick: Chapter 4, što predstavlja njen debi u filmskom svetu.

First Aid Kit

Ovaj švedski duo, koji čine sestre Johanna i Klara Söderberg, objavio je čak pet albuma, četiri EP-a i veliki broj singlova, kao što je Emmylou, koji im je doneo veoma pozitivne kritike. Bile su nominovane i za “International Group of the Year” na Brit Awards 2019. godine.

Cat Burns

Cat Burns je umetnica koja je ušla u uži izbor na Brit Awards 2023. godine za nagradu “Rising Star”, i to sa dobrim razlogom. Njene pesme su dostigle platinum prodaju, a njen EP pod nazivom Adolescent je 2016. godine postigao veliki uspeh. Takođe, njena pesma Go iz 2020. godine je postala viralna na TikToku i slobodno možemo reći transformisala njenu muzičku karijeru, uzdižući je na sasvim novi nivo popularnosti.

Preporučujemo vam da odmah nakon čitanja ovog teksta poslušate muziku ovih mladih zvezda, jer su zaista s razlogom zaslužile titulu “najbolje mlade mlade pevačice” na internetu. Verujemo da će se ova lista vremenom širiti, a mi ćemo, naravno, biti tu da vas uvek obavestimo o novostima iz sveta muzike.

Pročitajte i ovo: Rihanna otkrila stomak na spektakularnom nastupu na Super Bowlu, a mi vam otkrivamo detalje

Naslovna fotografija: instagram.com/rinasonline

Nenad Grubanoski

Comments