Iako je pandemija na trenutak zaustavila baš sve, nakon perioda privikavanja, kreativci su nastavili sa onim u čemu su dobri – osimšljavanjem novih projekata koji zapravo mogu da budu spas u ovim izazovnim vremenima. Kao rezultat njihovog angažovanja u prethodnom periodu, ovih dana sa uživanjem posmatramo nove modne kampanje koje nas, baš zato što su tu, uveravaju da je ipak sve u najboljem redu. Izdvajamo nekoliko najzanimljivijih. 

Gucci

Jednom postavljeno, pitanje ekološki osvešćene mode nikada neće prestati da bude aktuelno, a dokaz za to je i nova pre-fall 2020 kampanja koju je prezentovao Gucci, a koja poziva na povezivanje sa prirodom i, samim tim, životom. Kampanju je fotografisao Alasdair McLellan, a njene glavne zvezde su, pored modela, i šumske životinje. Ovo nije prvi put da se brend na ovaj način okrenuo prirodi – životinje su u poslednje vreme bitno obeležje Gucci kampanja, ali i onoga što dizajnira Alessandro Michele.

Chanel

Poslednja Chanelova kampanja proslavlja dvadesetogodišnjicu kultnog J12 ručnog sata, a tim povodom je brend okupio stara i nova lica koja su otkrila sa kim bi volela da provedu najdivnijih 20 godina. Tako, glavne zvezde kampanje su Lily Rose Depp, njena mama i dugogodišnja ambasadorka brenda Vanessa Paradis, kao i Naomi Campbell, Ali MacGraw i Claudia Schiffer.

Prada

Pradina pre-fall 2020 kampanja posvećena je novom, promenjenom svetu koji reflektuje odnos između čoveka i tehnologije, svakog podjednako važnog, hibridnog sredstva komunikacije, izražavanja i kreativnosti. Zvezda kampanje je danski model Freja Beha Erichsen, a kampanju je u Londonu fotografisao David Sims. Poruka kampanje je pozitivna, što se da primetiti na osnovu naknadno dodatih jarkih boja koje upotpunjuju fotografije i ističu ključne komade.

Comments