Kroz tri teksta o Njujorškoj nedelji mode upoznaćemo vas sa specifičnostma i čarima iste. Zbog čega je to jedna od najpopularnijih Nedelja mode u svetu? Kakve face mogu biti viđene na ovakvim događajima? Šta se dešava u famoznim prvim redovima? Koga smo ove godine zapazili kao najbolje obučene ličnosti?

Na sva ova pitanja, daćemo vam odgovor u tekstovima o čuvenoj Njujorškoj nedelji mode.

Prvenstveno želimo da vas upoznamo sa značajem ove Nedelje mode.

U Americi, zvanično nova radna sezona počinje praznikom radnika (Labor Day) koji se proslavlja svakog prvog ponedeljka u septembru. Međutim, kada je Njujork u pitanju, nova radna sezona nezvanično počinje vrlo važnim modnim događajem – Njujorškom nedeljom mode. Grad koji nikada ne spava postaje modna prestonica. Atmosfera u Njujorku je fantastična i u vazduhu se može osetiti uzbuđenje oko Nedelje mode tokom koje se održavaju mnogobrojne revije.

Ana Vintur (Anna Wintour), bivša urednica “Vogue” magazina, inače poznata kao ledena modna kraljica, smatra da je jedino Njujorška nedelja mode u potpunosti dostojna njene posete istoj. Viđena je ona i na Nedeljama mode u drugim gradovima, međutim, Njujork najviše voli.

Otkrićemo vam tajnu famoznih prvih redova na svim Nedeljama mode, pa i Njujorškoj. U pitanju je ego i osećaj važnosti u modnom svetu. Što ste u modnom svetu važniji, to ste bliže pisti. Naime, u prvim redovima uvek su smeštene poznate ličnosti, urednici modnih magazina, kao i modni direktori. Iako ne u čuvenim prvim, ali zato vrlo blizu – u drugim redovima, nalaze se pomoćnici modnih urednika, kao i važni kupci. Od trećeg reda pa nadalje, nalaze se predstavnici manje važnih butika sa porudžbinama, studenti i drugi posetioci. Dešavalo se da se neka revija održava tako što modna pista vijuga kroz čitavu prostoriju u kojoj se revija održava. U tom slučaju, stolice su poređane uz pistu i čine po jedan dugačak red sa svake strane piste. Tada, s obzirom da su svi smešteni u dugačkim prvim redovima, dolazi do negodovanja najvažnijih ličnosti iz modnog sveta jer ne žele da prvi red dele sa pomoćnicima ili studentima.

slika127.jpg27 Najbolje obučene ličnosti iz prvih redova na Njujorškoj nedelji mode 2013. (1. deo)

Nekada otkačena rokerka, a sada modni žiri - Keli Ozburn na Zac Posen reviji

slika28.jpg8 Najbolje obučene ličnosti iz prvih redova na Njujorškoj nedelji mode 2013. (1. deo)

Model Koko Roča na Elle Fashion Next / Maybelline

slika38.jpg8 Najbolje obučene ličnosti iz prvih redova na Njujorškoj nedelji mode 2013. (1. deo)

Zanosna i neprikosnovena Hajdi Klum na BCBG Max Azira reviji

slika45.jpg5 Najbolje obučene ličnosti iz prvih redova na Njujorškoj nedelji mode 2013. (1. deo)

Model Selita Ebanks na BCBG Max Azira reviji

slika53.jpg3 Najbolje obučene ličnosti iz prvih redova na Njujorškoj nedelji mode 2013. (1. deo)

Modna stilistkinja Rejčel Zoi na DVF (Diane Von Furstenberg) reviji

slika63.jpg3 Najbolje obučene ličnosti iz prvih redova na Njujorškoj nedelji mode 2013. (1. deo)

Modna ikona Olivija Palermo na BCBG Max Azira reviji

slika73.jpg3 Najbolje obučene ličnosti iz prvih redova na Njujorškoj nedelji mode 2013. (1. deo)

Prelepa glumica Kejti Kasidi na Herve Leger reviji

slika82.jpg2 Najbolje obučene ličnosti iz prvih redova na Njujorškoj nedelji mode 2013. (1. deo)

Ledena kraljica mode - Ana Vintur na Altuzarra reviji

slika91.jpg1 Najbolje obučene ličnosti iz prvih redova na Njujorškoj nedelji mode 2013. (1. deo)

Otmena modna kritičarka Đulijana Rensik na BCBG Max Azira reviji

slika101.jpg1 Najbolje obučene ličnosti iz prvih redova na Njujorškoj nedelji mode 2013. (1. deo)

Fabulozni Džej Manuel na Christian Siriano reviji

Važnost prvih redova je, kao što vidite, u modnom svetu veoma velika. Isto tako, ličnosti koje se nalaze u istim su pod lupom modnih stručnjaka i kritičara, te tako njihove odevne kombinacije bivaju komentarisane.

U narednom tekstu, imaćete prilike da saznate još neke zanimljive činjenice o Nedelji mode u Njujorku. Do tada, pogledajte neke od najzanimljivijih i najbolje obučenih ličnosti iz prvih redova tokom famozne Njujorške nedelje mode 2013, na kojoj su predstavljene kreacije za proleće 2014. godine.


Aleksandra Grujić– Student menadžmenta na Fakultetu za uslužni biznis. Obožava svoje roditelje, putovanja i šoping. Veoma zainteresovana za menadžment, arhitekturu, dizajn i knjige. Trenutno piše svoju prvu knjigu i uživa u kreiranju priče i igranju rečima. Smatra da svaka osoba može da voli druge samo onda ako voli sebe. Voleti sebe znači biti zadovoljan sobom i biti kompletna ličnost, dok to opet znači biti ostvaren na svim poljima u životu. Stoga smatra da svako treba neprestano da radi na sebi, kako na svom obrazovanju i ponašanju, tako i na svom izgledu.

Comments