Pored pregršt dramskih, akcionih, SF i horor sadržaja, čini se da romantične komedije nisu toliko popularne koliko su bile 2000-ih godina. Međutim, one i dalje imaju ogroman broj fanova, koji revnosno prate premijeru svakog filma, uživajući u romantičnoj tematici jer ih podseća na ljubav u njihovom životu, ili na onakvu kakvu priželjkuju. Romantične komedije nas opuštaju, zabavljaju, oplemenjuju, a neretko i inspirišu da radimo dobra dela, podstičući nas i da budemo hrabri da oprostimo ili da se prvi javimo simpatiji o kojoj već izvesno vreme razmišljamo. Zato, ako ste ih propustili…

…Predstavljamo vam najbolje romantične komedije 2022. godine (do sada):

Father of the Bride

Ovo je moderni rimejk originala iz 1991, a prati oca koji se miri s činjenicom da njegova ćerka uskoro treba da se uda. Non-stop se prepliću porodična zabava, ljubav i muzika – što se i da očekivati od kubansko-američke porodice. Bez sumnje, ova verzija donosi svežiji pristup od prethodne. Komedija i tenzija se savršeno prepliću, dok dobijamo i celokupnu romansu za kojom i tragaju fanovi ovog žanra, dok je Andyja Garciju (koji ovde igra oca mlade) uvek zadovoljstvo gledati. 

Good Luck to You, Leo Grande

Emma Thompson glumi Nancy, penzionisanu udovicu koja je imala mlak brak. U nameri da doživi ono što je propustila, ona bukira hotelsku sobu i angažuje seks-radnika za jedno zabavno veče. Za film sa veoma malo raznolike scenografije, ništa mu ne nedostaje. Emma Thompson je sjajna kao i uvek, a obožavatelji je mogu videti u novom, nesvakidašnjem svetlu u ovom ostvarenju o seksualnom buđenju. Good Luck to You, Leo Grande poseduje iskrenost i empatiju koje gledaoci istinski poštuju i pozdravljaju. Ovo je drugačiji pristup rom-com žanru, sirov i zadivljujuć.

Pročitajte i ovo: 8 najboljih Netflix and Chill filmova za romantično veče

Moonshot

Smešteno u budućnost sa uobičajenim putovanjem kroz svemir i naseljenim Marsom, ostvarenje prati Walka (Cole Sprouse) i Sophie (Lana Condor) koji se iskradaju na svemirski brod za Mars. Ona želi da se ponovo sastane sa momkom, a on da poseti ovu planetu. Krijući se u letelici, njihova osećanja počinju da bujaju. Sprouse i Condor su u potpunosti prigrlili svoje junake, što čini da gledaoci zdušno navijaju za njihov ljubavni odnos. Iako je smeštena u SF svet, ova normalna, jednostavna priča film čini prizemnim, zabavnim i dirljivim. 

Love and Leashes

Ovo je najnovija Netflixova korejska romantična komedija, a prati dvoje kolega koji prave ugovorni sporazum o svojoj seksualnoj vezi, dok zajedno istražuju svet zadovoljstva i bola. Ovaj novi BDSM pristup je mnogo drugačiji od onog u Fifty Shades of Grey, jer uspeva i da ostane sladak i senzualan iako zaranja u kinky svet. Fanovi su zadovoljni što film ovakvu vrstu ljubavi ne prikazuje kao opasnu ili čudnu, već kao celoviti odnos između protagonista u inače “skandaloznom” konceptu. 

Marry Me

Jennifer Lopez igra superzvezdu Kat Valdez koja sa svojim verenikom Bastianom želi da se venča pred globalnom publikom. Ipak, kad neposredno pre ceremonije sazna da joj je Bastian bio neveran, Kat odlučuje da se uda za obožavatelja iz publike (Owen Wilson). Ovaj film je stvoren za J. Lo, koja ovde ima priliku da iskaže svoj talenat i kao glumica i kao pevačica, a njena hemija sa Wilsonom karakteriše ovo ostvarenje kao svojevrsni must-watch za sve ljubitelje romantičnih komedija. 

The Valet

Kao i Marry Me, i The Valet prati superzvezdu Oliviju koja se suočava sa PR katastrofom. Paparaci je hvataju sa ljubavnikom, ali postoji jedan problem – on je oženjen. Zbog toga, Antonio, vozač koji parkira automobile, zamoljen je da glumi Olivijinog novog dečka u cilju spašavanja njenog imidža. Ovaj fake-dating scenario je već poznat rom-com ljubiteljima, ali će ih iznenaditi i kako ujedno ruši uobičajene element žanra. Sa izuzetno dopadljivim likovima i zabavnim narativom, The Valet je zasigrni rom-com must-watch 2022. godine, sa sve kulturološkim detaljima koji dodatno produbljuju priču.  

Pročitajte i ovo: 8 seksi filmova za idealnu dozu date night tenzije

I Want You Back

Emma i Peter su mislili da su sve rešili u odnosu sa njihovim voljenima – brak, deca, kuće. Ali, to se menja kad ih njihovi supružnici ostave istog vikenda. Emma i Peter potom prave plan da ih povrate, ali uskoro uviđaju da oni već vode druge živote. Cela glumačka postava daje odličan performans koji ceo žanr romantične komedije izdiže iznad uobičajenog nivoa, ne izostavljajuući ni romantični, ni komični deo. Idealan izbor za gledaoce koji tragaju za kompleksnošću priče i junaka. 

Crush

Mlada umetnica u povoju je prinuđena da se priključi atletskom timu svoje srednje škole. Ona ovu priliku koristi da se konačno približi svojoj simpatiji. Ipak, stvari se neočekivano menjaju jer se zaljubljuje u drugu članicu tima. Crush je lepa LGBTQ+ romansa koja povremeno može biti sladunjava, ali gledaocima donosi sveobuhvatnu tinejdžersku ljubavnu priču – šarmantnu coming-of-age romansu punu neprijatnih srednjoškolskih trenutaka sa kojim će se svako poistovetiti.

Naslovna fotografija: instagram.com/marrymemovie

Dušan Veselinović

Nakon Ovo su najbolje romantične komedije 2022. godine (do sada), pročitajte i Najbolje filmove 2022 (do sada).

Comments