Sada, kada verovatno svi manje vremena trošimo na posao, možemo se, između ostalog, pozabaviti uređivanjem svojih socijalnih mreža i telefonske galerije koja sigurno krije pregršt zaboravljenog sadržaja. Ili, ukoliko vam nedostaju druženja sa prijateljima, TikTok nudi zanimljiva rešenja da se okupimo. Instagram je odavno deljenje fotografija podigao na potpuno nov nivo nudeći set filtera koji su nas inspirisali da svojim fotografijama damo neke nove mogućnosti posmatranja. TikTok sada ni malo ne zaostaje sa svojim aplikacijama za uređivanje kako photo, tako i video sadržaja koji vam, u ovim danima posebno, mogu biti veoma zabavni i inspirativni. Dakle, evo kako se koristi nekoliko aplikacija koje ste verovatno već videli na svojoj For You stranici.

Jadu

Može se reći da ovih dana svedočimo stvarnosti u kojoj mnogi traže najbolje načine da “ubiju vreme” ili višak vremena koji imamo zahvaljujući tome što nemamo obavezu da odemo u školu, na fakultet ili posao. Socijalno distanciranje je svakako preporuka u stvarnosti, ali ne i na društvenim mrežama. One su zapravo jedino mesto gde trenutno možemo biti povezani. Jadu je jedna od najuzbudljivijih aplikacija koju je trenutno moguće preuzeti besplatno: Snimite video u kojem glumi sve veći broj holograma slavnih. Jadu se izdvaja kao zabavan način za umetnike da postave svoje debi numere i za TikTokerse da dopru do nove publike. Ima vrlo jednostavan interfejs i uputstva se svaki put pojavljuju na ekranu. Aplikacija takođe sadrži sve veću kolekciju holograma korisnika, a radi i na starijim modelima iPhone-a.

@charlidamelioguys i would like to introduce you to @_.xoxlaii i am so happy that she was able to teach me the original choreography that she made she is the best!♬ Lottery – K Camp

Voloco

Da li znate za zloglasnu priču o TikTok devojci koja je preterala sa postovanjem tokom pregleda? Jednako smešna koliko i nedostatak komunikacije koja je dovela do golotinje, jeste činjenica da je delila svoju priču na način da je istovremeno pevala i govorila, a dodavanje autotjuna sve ovo učinilo je još duhovitijim. Ako ne, verovatno ste upoznati sa celim žanrom video zapisa u kojima korisnici koriste efekat Zelenog Ekrana za prikazivanje lo-fi Facebook i Tumblr postova koji kažu stvari poput: “Mrzim kad ljudi ostave svoj dah nakon razgovora sa mnom…” i sl, a zatim ih pročitaju neuobičajenim glasom koji postaje apsurdno iskrivljen, što postove čini još smešnijim. TikTok ne nudi slične karakteristike, pa ako želite da ispratite ovaj trend, preuzmite aplikaciju Voloco. Za efekat korišćen u Catalininom videu, samo preuzmite aplikaciju i prebacite se na video. Selektujte “efekte” sa desne strane, izaberite “Big Chorus” i spremni ste za snimanje.

@catalinapawlakMr. and Mrs. Wheeze back at it again ##fyp ##xyzbca ##foryou @w_e_b_b♬ original sound – catalinapawlak

Comments