Kraljevske porodice u 21. veku? Kakav život oni vode? Da li zaista onako kako nam je predstavljeno? Kako je to sve izgledalo pre?

Uvek su nas intrigirali životi u takvim zajednicama. Čak i kada smo bili mali obožavali smo kraljice, princeze, prinčeve, kraljeve, glamurozan život, spektakularne odore, prelepe raskošne haljine… 

I sada kada smo odrasli i kada postajemo polako svesni da je sve to zapravo bila bajka samo u našoj glavi, polako otkrivamo da stvari iza zatvorenih vrata uopšte ne liče na one predivne stvari iz naše mašte.

Ovo su filmovi koji prikazuju kako izgleda život kraljevskih porodica, naravno većina filmova jeste fikcija, ali postoje i oni detalji koji su bili inspiracija za nastanak mnogih filmova. Dakle, ima istine, koliko i fikcije, što ujedno filmove o kraljevskim porodicama čini još interesantnijim. 

Grace Kelly: The American Princess 

Krenimo od jednog klasika. Da li ste znali da Meghan Markle nije jedina američka glumica koja je postala princeza? Pre nje, to se posrećilo i Grace Kelly. Naime, to se desilo kada se udala za princa od Monaka Rainiera III. Ovaj film prikazuje njen put od dobitnice Oskara pa sve do princeze.

Elizabeth at 90: A Family Tribute 

Kraljica je svoj 90. rođendan proslavila baš onako – kraljevski. A kako drugačije? Proslava njenog rođendana trajala je četiri dana, a u ceremoniju bilo je uključeno više od 900 konja i 1500 izvođača. U dokumentarcu koji je izdao BBC imali smo prilike da vidimo do sada nikada viđene snimke kraljevske porodice. Takođe, tu su i intervjui sa princem Harijem, Vilijamom i mnogim drugim članovima kraljevske porodice.

Harry and Meghan: A Modern Royal Wedding 

Britanska kraljevska porodica zavređuje godinama ogromnu pažnju. Harryjevo i Meghanino venčanje bilo je ono što smo jedva dočekali i pratili prenos a da nismo ni trepnuli. Ovaj film je jedna retrospktiva. I ovde nema mesta za zlonamerne komentare u vezi sa bilo kakvim zaluđivanjem. Ako je nama lepo da gledamo i da i sami maštamo o sopstvenom veličanstvenom venčanju, to je naša stvar. Ovaj film vam zaista može biti inspiracija, ako planirate da u skorije vreme kažete ono najvažnije DA. 

Kate: The Making of a Modern Queen 

Ovo je priča o putu jedne sasvim obična devojka iz obične porodice do titule engleske kraljice. Da, Kate još uvek nije to postala, ali ima sve predispozicije, prema rečima svih stručnjaka. Zašto svi vole Kate i po čemu je ona to posebna – otkriva vam se u ovom filmu!

The Duchess 

Priča o aristokratkinji iz 18. veka koja živi u jednom ne baš tako srećnom braku. U ovom filmu sve je fascinantno, sama priča o preljubama, ljubavi, intrigama na dvorcu, surovosti, zatim preko savršene glume do spektakularne kostimografije! Glavna glumica koju igra Keira Knightley pokazuje takvu harizmu zbog čega postaje vrlo popularna u narodu. Vrlo zanimljiva priča i film, koji ćete poželeti da pogledate mnogo više od jednog puta.

Comments