Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Kupaći kostimi koje ćemo viđati svuda ovog leta

Kako da sprečiš bore koje nastaju kao posledica stresa?

Najbolji albumi u 2020. (do sada)

Ponekad je odustajanje od ljubavi čin ljubavi – prema sebi

Ljubavni horoskop za jun 2020.

Kako da sabotiraš sabotera u svojoj glavi

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Ideje za doručak po preporuci wellness eksperata

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

1/2

Zatvorenost u kući, jedenje sladoleda direktno iz kofice i bindžovanje starih dobrih serija i filmova dok traje noć, mnoge je podsetilo na tinejdžerske dane. Ili makar na dane koje su provodili tinejdžeri u našim omiljenim filmovima. I iako većina nas sa nostalgijom pamti najbolja ostvarenja devedesetih i dvehiljaditih (ja sam, na primer, izolaciju iskoristila da pogledam ponovo sve delove Harija Potera i Gospodara prstenova u cugu), prave priče ipak dolaze iz decenije pre – ovo su najbolji filmovi osamdesetih koji su zabeležili tinejdž-doba u svom punom sjaju i tako da se mi mlađi kajemo što nismo odrastali u tom periodu!

Ferris Bueller’s Day Off (1986)

Ukoliko ti je dosadila socijalna distanca, ovaj film će te sigurno razveseliti! Obrati pažnju na scenu kada Ferris Bueller (Matthew Broderick) peva “Twist & Shout” u ludom prsluku leopard printa. Posebna zahvalnost ide i njegovom partneru u zločinu, Cameronu (Alan Ruck) i Ferariju njegovog oca iz 1961. Inače, film je dostupan na Netflixu.

Heathers (1988)

Ovo je definitivno najcrnja tinejdžerska komedija, ali baš zato je i vredna pažnje – ipak je reč o kultnom ostvarenju Michaela Lehmanna. U filmu možemo videti Veronicu (Winona Ryder) koja se udružuje sa J.D. (Christian Slater) kako bi zajedno ubili tri najpopularnije devojke u školi istog imena (Heather) koje su, naravno, zle i koje niko ne voli.

Footloose (1984)

Kevin Bacon u ovom filmu glumi tinejdžera Rena McCormacka iz Čikaga koji se seli u Jutu, gde saznaje da na lokalnom nivou postoji zabrana plesa postavljena od strane vlasti. Ren odlučuje da uradi nešto po tom pitanju te organizuje tinejdžersku “pobunu” – i uspeva da spasi ples i srednjoškolsku maturu!

Sixteen Candles (1984)

Matursko iskustvo Molly Ringwald će svima biti zanimljivo – kako onima kojima je matura otkazana, tako i nama kojima nedostaje jedan od boljih provoda u srednjoj školi! Ovaj film takođe možeš pogledati na Netflixu.

Editors choice