Kad god se približava 31. oktobar to znači samo jedno – HALLOWEEN aka Noć veštica!

Tražimo adekvantnu masku za neki maskenbal kom ćemo prisustvovati, od najstrašnijih maski preko klasičnih, pa sve do onih koje su seksepilne. Neki biraju da gledaju horor filmove po ceo dan i da ne idu apsolutno nigde, dok drugi biraju filmove koji su sa Halloween tematikom, ali ipak nisu strašni za gledanje već urnebesno zabavni.

S obzirom na to da je takvih filmova malo, mi izdvajamo nekoliko najboljih koje možeš da gledaš taj dan bez straha!

Hocus Pocus

Disney film Hocus Pocus iz godine 1993. je sad već kultni film koji je na svakoj #mustwatch listi za Halloween. Među glavnim ulogama su Bette Midler, Sarah Jessica Parker i Kathy Najimy kao tri sestre veštice koje se vraćaju iz mrtvih i imaju jako malo vremena da žrtvuju dete kako bi ostale među živima. Da, zvuči zastrašujuće, ali ovo je apsolutno najzabavniji film ikad snimljen na ovu tematiku.

Addams Family & Addams Family Values

Kultna porodica Addams i dva filma o njima su odličan izbor da se ismeješ i pritom zabaviš. Filmovi su urađeni 1991. i 1993. godine po seriji iz šezdesetih godina, sa mnogo pozitivnijom slikom. Odličan humor i pustolovine članova ove porodice će te zabaviti i za ovaj Halloween, iako si sigurno već gledala nekoliko puta ove filmove.

Practical Magic

Nicole Kidman i Sandra Bullock u istom filmu? Pa ne može nikako biti loše! Iako je film 1998. godine prošao užasno loše kod kritičara, ovo je po mišljenju mnogih jedan od najboljih filmova o vešticama ikad, čak i posle toliko godina. Interesantna priča o sestrama Owens i moći između njih, ukidanju porodičnih prokletstava… Još jedan film kom treba da daš šansu.

Scooby Doo & Scooby Do: Monsters Unleashed

Scooby Doo je dobro poznat pas svima nama, ali ono što je manje poznato su filmovi o njemu i njegovim avanturama sa Fredom, Daphne, Velmom Shaggyjem. Među glavnim ulogama se nalaze Freddie Prinze Jr, Sarah Michelle Gellar, Matthew Lillard, Linda Cardellini Rowan Atkinson. Prvi deo je bio pušten u bioskope 2002. godine i predstavljen je kao odlična komedija, a drugi deo je bio ekvivalentno dobar za ljubitelje ovakvih filmova. Pritom, avanture ove ekipe su uvek bile jako zabavne, prvenstveno u obliku crtanog filma pa i na filmu.

Comments