Svima nama je potrebna bar mala doza ljubavi, a nesumnjivo jedan od načina da to dobijemo je kroz stranice ljubavnih romana. Od erotskih, klasičnih do savremenih izgleda i shvatanja ljubavi i emotivnih veza, ovi najbolji ljubavni romani će vas kroz svoja poglavlja raznežiti, rasplakati i nasmejati dok bez daha upijate rečenice.

Prohujalo sa vihorom – Margaret Mičel

Američki građanski rat, u kom budućnost jedne porodice zauvek nestaje. Skarlet O’Hara je jaka ćerka koja se neumorno bori svim snagama kako bi spasila nasledstvo i zemlju svoje porodice. Pored toga, rastrzana je zbog nemoguće ljubavi prema dva čoveka. Ova knjiga približava nam kako je izgledalo preživljavanje tragedije koja je zadesila plantažerske porodice 1860-ih godina. Roman je osvojio Pulicerovu nagradu 1937. Zato ni ne čudi što se smatra jednom od najpopularnijih knjiga koje su ikada napisane.

Sa nama se završava – Kolin Huver

Mnogo puta je potvrđena ona tvrdnja da oni koje volimo, mogu najviše da nas povrede. Priča prati Lili koja je imala jako težak život, ali je konačno uspela da završi studije i započne svoju karijeru. Ali upoznavanje zgodnog neurohirurga Rajla, čini da posumnja da njen život ipak nije savršen. Tvrdoglav i arogantan Rajli je zapravo nežan i divan prema Lili, pa je jasno što ne može da ga izbaci iz glave. Ali kada se pojavi njena bivša ljubav, ona se nalazi na prekretnici koja će dalje odrediti njenu sudbinu na polju ljubavi. Ovo je snažna i neočekivana priča koja prati svaki stadijum jedne ljubavne veze. U nekom od njih ćete se sigurno pronaći i složićete se sa opisima brutalne stvarnosti ljubavi.

Dok nisam srela tebe – Džodžo Mojes

Prva knjiga sjajne trilogije, koja prati autentičnu Luizu Klark, koja očajnički traži posao i zaljubljuje se u čoveka u kolicima, o kome vodi računa. Vil Trejnor zna da mu je saobraćajna nesreća na motociklu oduzela želju za životom. I zna kako će to okončati. Ono što ne zna je da će u njegov život uleteti Luiza. I sve će se promeniti. Veoma topla, duhovita, ali i potresna priča koja će vas naterati da se zamislite o tome kako živite, šta želite da budete i kako da nastupate kada je ljubav u pitanju. Ova knjiga takođe ima i svoj film, koji je veoma dobro prikazan, i emocije će proraditi kao i kada ste čitale knjigu. Dakle, ovaj roman će vam pokazati i više od jedne ljubavne priče. 

Gordost i predrasude – Džejn Ostin

Nezaboravni klasik sjajne Džejn Ostin predstaviće vam priču o Elizabet Benet, devojci britkog jezika i oštrog uma, koja mora da se uda za bogatog muža. Gospodin Darsi je arogantan, imućan. Elizabet se kroz suočavanje sa njim upušta u različita razmišljanja o porodici, tradiciji i životu. Veoma duhovito i inteligentno napisano štivo koje potvrđuje zašto je ovo jedan od najlepših ljubavnih romana svih vremena. A radovaće vas to što ovaj roman takođe ima svoj film!

Ptice umiru pevajući – Kolin Mekalou

Osim što prati priču porodicu rančera, ova knjiga opisuje kako izgleda zabranjena ljubav jedine ćerke sa sveštenikom. Megi Kliri prolazi kroz mračne, strastvene i burne momente s ambicioznim Ralfom. Njihova nedozvoljena ljubav potvrđuje srodnost njihovih duša. Borba, žrtvovanje i slobodan duh su samo neki od motiva koji se provlače kroz ovu sjajnu knjigu koja briše sve granice dogme i etike!

Mržnja puna ljubavi – Sali Torn

Glavni pomoćnici izdavačke kuće, Lusi Haton i Džošua Templman ne mogu da smisle jedno drugo. Doslovno se mrze. I uopšte im ne predstavlja problem da svoja osećanja iskazuju kroz niz igrica dok sede jedno naspram drugog. Lusi je vedra i luckasta, a Džošua rezervisan i zatvoren. Stvari se menjaju kada se bore za rukovodeće mesto, pa će poslednja igrica i zamka dovesti do kritične situacije gde više ništa nije samo igra. Napetost je dostigla svoje najveće razmere, i možda sve više izgleda kao i da se ipak ne mrze toliko? Kroz sve urnebesne i zanosne momente takmičenja, sigurna sam da ćete navijati da ovaj odnos prepun mržnje preraste u ljubav. Toliko se puta izrodila ljubav iz mržnje, a ova knjiga to savršeno prikazuje.

Comments