Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Kupaći kostimi koje ćemo viđati svuda ovog leta

Kako da sprečiš bore koje nastaju kao posledica stresa?

Najbolji albumi u 2020. (do sada)

Ponekad je odustajanje od ljubavi čin ljubavi – prema sebi

Ljubavni horoskop za jun 2020.

Kako da sabotiraš sabotera u svojoj glavi

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Ideje za doručak po preporuci wellness eksperata

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

1/2

Svima nama je potrebna bar mala doza ljubavi, a nesumnjivo jedan od načina da to dobijemo je kroz stranice ljubavnih romana. Od erotskih, klasičnih do savremenih izgleda i shvatanja ljubavi i emotivnih veza, ovi najbolji ljubavni romani će vas kroz svoja poglavlja raznežiti, rasplakati i nasmejati dok bez daha upijate rečenice.

Prohujalo sa vihorom – Margaret Mičel

Američki građanski rat, u kom budućnost jedne porodice zauvek nestaje. Skarlet O’Hara je jaka ćerka koja se neumorno bori svim snagama kako bi spasila nasledstvo i zemlju svoje porodice. Pored toga, rastrzana je zbog nemoguće ljubavi prema dva čoveka. Ova knjiga približava nam kako je izgledalo preživljavanje tragedije koja je zadesila plantažerske porodice 1860-ih godina. Roman je osvojio Pulicerovu nagradu 1937. Zato ni ne čudi što se smatra jednom od najpopularnijih knjiga koje su ikada napisane.

Sa nama se završava – Kolin Huver

Mnogo puta je potvrđena ona tvrdnja da oni koje volimo, mogu najviše da nas povrede. Priča prati Lili koja je imala jako težak život, ali je konačno uspela da završi studije i započne svoju karijeru. Ali upoznavanje zgodnog neurohirurga Rajla, čini da posumnja da njen život ipak nije savršen. Tvrdoglav i arogantan Rajli je zapravo nežan i divan prema Lili, pa je jasno što ne može da ga izbaci iz glave. Ali kada se pojavi njena bivša ljubav, ona se nalazi na prekretnici koja će dalje odrediti njenu sudbinu na polju ljubavi. Ovo je snažna i neočekivana priča koja prati svaki stadijum jedne ljubavne veze. U nekom od njih ćete se sigurno pronaći i složićete se sa opisima brutalne stvarnosti ljubavi.

View this post on Instagram

"𝚃𝚑𝚊𝚝 𝚠𝚊𝚜 𝚠𝚑𝚊𝚝 𝚖𝚊𝚐𝚒𝚌 𝚍𝚒𝚍. 𝙸𝚝 𝚛𝚎𝚟𝚎𝚊𝚕𝚎𝚍 𝚝𝚑𝚎 𝚑𝚎𝚊𝚛𝚝 𝚘𝚏 𝚠𝚑𝚘 𝚢𝚘𝚞'𝚍 𝚋𝚎𝚎𝚗 𝚋𝚎𝚏𝚘𝚛𝚎 𝚕𝚒𝚏𝚎 𝚝𝚘𝚘𝚔 𝚊𝚠𝚊𝚢 𝚢𝚘𝚞𝚛 𝚋𝚎𝚕𝚒𝚎𝚏 𝚒𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝚙𝚘𝚜𝚜𝚒𝚋𝚕𝚎. 𝙸𝚝 𝚐𝚊𝚟𝚎 𝚋𝚊𝚌𝚔 𝚝𝚑𝚎 𝚠𝚘𝚛𝚕𝚍 𝚊𝚕𝚕 𝚕𝚘𝚗𝚎𝚕𝚢 𝚌𝚑𝚒𝚕𝚍𝚛𝚎𝚗 𝚕𝚘𝚗𝚐𝚎𝚍 𝚏𝚘𝚛." . Are there any authors you didn’t think you were a fan of until you tried again and realized you were wrong, so wrong? . After not feeling overly enthralled by her early YA, I decided to cautiously try Leigh Bardugo’s adult debut. And friends, I loved this book so much. It’s grim, dark, brutal, vivid, hopeful. Leigh’s spellbinding writing combined with an undeniably well-crafted story pulled me under and delivered everything I wanted from a dark academia. This book has teeth and it is out for the blood of those on the wrong side of the power dynamic between the privileged elite and the ones they oppress. . Though I finished this book days ago, I still have that buzzing feeling one gets after finishing a new favourite that left you wanting more more more. . Leigh, I repent. Please welcome me into the fold. Also, I definitely need to read Six of Crows now. 🌚 . . . { #booknerd #bookster #booksbooksbooks #bookdragon #bookstagram #bookblogger #bookstagramfeature #booknerd #folklore #bookphotography #postitfortheaesthetic #booksandbeans #booksofinstagram #hygge #cozy #hyggehome #vintage #vintagevibes #livemoremagic #folkandstory #alwaysreading #seeksimplicity #booksarelife #flatlay #ninthhouse #leighbardugo }

A post shared by 𝚔𝚊𝚝𝚑 ↟ (@novelandfolk) on

Dok nisam srela tebe – Džodžo Mojes

Prva knjiga sjajne trilogije, koja prati autentičnu Luizu Klark, koja očajnički traži posao i zaljubljuje se u čoveka u kolicima, o kome vodi računa. Vil Trejnor zna da mu je saobraćajna nesreća na motociklu oduzela želju za životom. I zna kako će to okončati. Ono što ne zna je da će u njegov život uleteti Luiza. I sve će se promeniti. Veoma topla, duhovita, ali i potresna priča koja će vas naterati da se zamislite o tome kako živite, šta želite da budete i kako da nastupate kada je ljubav u pitanju. Ova knjiga takođe ima i svoj film, koji je veoma dobro prikazan, i emocije će proraditi kao i kada ste čitale knjigu. Dakle, ovaj roman će vam pokazati i više od jedne ljubavne priče. 

Gordost i predrasude – Džejn Ostin

Nezaboravni klasik sjajne Džejn Ostin predstaviće vam priču o Elizabet Benet, devojci britkog jezika i oštrog uma, koja mora da se uda za bogatog muža. Gospodin Darsi je arogantan, imućan. Elizabet se kroz suočavanje sa njim upušta u različita razmišljanja o porodici, tradiciji i životu. Veoma duhovito i inteligentno napisano štivo koje potvrđuje zašto je ovo jedan od najlepših ljubavnih romana svih vremena. A radovaće vas to što ovaj roman takođe ima svoj film!

Ptice umiru pevajući – Kolin Mekalou

Osim što prati priču porodicu rančera, ova knjiga opisuje kako izgleda zabranjena ljubav jedine ćerke sa sveštenikom. Megi Kliri prolazi kroz mračne, strastvene i burne momente s ambicioznim Ralfom. Njihova nedozvoljena ljubav potvrđuje srodnost njihovih duša. Borba, žrtvovanje i slobodan duh su samo neki od motiva koji se provlače kroz ovu sjajnu knjigu koja briše sve granice dogme i etike!

Mržnja puna ljubavi – Sali Torn

Glavni pomoćnici izdavačke kuće, Lusi Haton i Džošua Templman ne mogu da smisle jedno drugo. Doslovno se mrze. I uopšte im ne predstavlja problem da svoja osećanja iskazuju kroz niz igrica dok sede jedno naspram drugog. Lusi je vedra i luckasta, a Džošua rezervisan i zatvoren. Stvari se menjaju kada se bore za rukovodeće mesto, pa će poslednja igrica i zamka dovesti do kritične situacije gde više ništa nije samo igra. Napetost je dostigla svoje najveće razmere, i možda sve više izgleda kao i da se ipak ne mrze toliko? Kroz sve urnebesne i zanosne momente takmičenja, sigurna sam da ćete navijati da ovaj odnos prepun mržnje preraste u ljubav. Toliko se puta izrodila ljubav iz mržnje, a ova knjiga to savršeno prikazuje.

View this post on Instagram

#dailydoseofcalm: When I was younger, my mother used to read to me every night before I went to sleep. As a children’s librarian, she was and is a firm believer in books before bedtime. For some reason, over the years through college and adulthood, this peaceful ritual has been lost among tv, computer and phone screens. I truly wish that I could say that I still read before I go to sleep every night but I don’t as often as I should. Unfortunately, I’ve also noticed the impact of this within my broken sleeps. When @penguinrandomhouse and @parachutehome asked me to be apart of their #readtosleep campaign, I was so excited, because I could not think of a more authentic and perfect partnership. This campaign was created in honor of National Sleep Awareness Month and has the goal of getting people to read before they go to sleep at night to boost calmness and mental health. I am participating in the challenge and really hope that you join me. Head over to my Stories to see how you can join and how you can enter their amazing #GIVEAWAY (….bed sheets and 25 free books of your choice anyone???) #sponsored . . . . QOTD: Do you read before going to sleep every night?

A post shared by Andi Gladstone | 📍MA (@dosesofcalm) on

Editors choice