Ništa nas ne raduje toliko kao mogućnost da sedimo i ocenjujemo lookove poznatih ličnosti. Nismo dokoni, nego je zabavno! Poslednji događaj koji smo svi pomno ispratili svakako je bio Met Gala, a za takvu manifestaciju ne možemo a da ne kažemo da je celokupan osećaj uvek – wow. Međutim, filmski festivali su idealni događaji da vidimo pojedine ličnosti koje nismo videli od dodele Oskara, i da ocenjujemo njihov izgled.

Kanski filmski festival je, po mnogo čemu, jedinstven. Pre svega, posećuju ga producenti, režiseri i glumci koje na crvenom tepihu ne viđamo baš često, a tu su kako bi predstavili i sa publikom po prvi put pogledali film na kom su radili. Sa druge strane, kompletan festival ima veliku kulturološku težinu za evropsku kinematografiju. Pored indie filmova koje posetioci festivala mogu da pogledaju, tu su i iščekivani filmovi i koji će, potencijalno, biti veliki hitovi.

Festival u Kanu se, naravno, najviše fokusira na filmove, ali pojavljivanje poznatih na crvenom tepihu je jednako bitan deo za publiku i za novinare. Festival samo što je počeo – ali smo izdvojili najbolje lookove koje smo imali prilike da vidimo do sada.

Eva Longoria

Crnu boju ove godine dominira na crvenim tepisima. Baš kao na dodeli Oskara, pojedine ličnosti su se odlučile za to da se pridruže ovom trendu, ali, budimo iskreni – crno nikad ne izlazi mode. Međutim, praksa ove godine je da uz crnu boju obično ide vrsta čipke ili nekog prozirnog materijala. Tako se Eva Longoriadražala ove kombinacije trendova, pa se pojavila u Alberta Ferretti haljini koja je imala sitne šljokice ušivene u predelu grudi, dok je donji deo haljine bio u valovima prozirnog crnog materijala.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Eva Longoria Baston (@evalongoria)

Julienne Moore

Julienne Moore je izgledala fenomenalno u crnoj Bottega Veneta haljini od tvida sa krutim donjim donji delom. Jednostavnost ove haljine je ono što kompletan look čini gracioznim, jer je silueta takva da nije zamaglila činjenicu da ova glumica za svoje godine i dalje izgleda fenomenalno i da joj nije potrebno ništa što će tu fenomenalnost da prekrije. Na vratu je imala Bulgari Tribute to Paris oglicu koja je bila okačena usko uz njen vrat.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Julianne Moore (@juliannemoore)

Katherine Langford

Kao deo L’Oreal grupe zaštitnih lica, glumica Katherine Langford je na Kanskom festivalu bila na premijeri francuskog rimejka Final Cut, za koji se smatra da nastavlja tradiciju otvaranja festivala sarkastičnim komedijama o zombijima, započetu filmom Dead Don’t Die. Katherine Langford je nosila svetlucavu srebrnu Prada haljinu koja je šivena samo za nju. Haljina je imala ogromnu mašnu koja je krasila njena leđa, dok se iza nje vukao “val” sačinjen od istog materijala i šljokica kao i sama haljina.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели KATHERINE LANGFORD (@katherinelangford)

Rebecca Hall

Rebecca Hallje bila šarena svežina na crvenom tepihu. Pored šljokica i crvene boje koja je uvek in, mogli smo da vidimo i nekoliko haljina jarkih boja. Američka glumica, koje je trenutno i deo žirija, nosila je Gucci pink-narandžastu haljinu koja je imala uvezane šljokice na grudima i karnere na rukavima.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели ELLE DK (@elledanmark)

Deepika Padukone

Najpoznatija glumica indijskih filmova, Deepika Padukone, na prvom danu festivala u Kanu došla je obučena u crno-braon šljokičastu haljinu dizajnera Sabyasachija Mukherjeea.Cela haljina bila je u prugama i u kombinaciji ove dve boje, ali je ipak izgledala kao da je deo tradicionalne indijske nošnje.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Deepika Padukone (@deepikapadukone)

Adriana Lima

Adriana Lima je ove godine na Kanu odlučila da kanališe svoju unutrašnju Rihannu i pojavila se u haljini koja joj otkriva trudnički stomak. U Balmain crnoj dugačkoj haljini i duge crne kose, Lima je izgledala božanstveno.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Planet Posh (@planetp0sh)

Viola Davis

Dobitnica Oskara Viola Davis je more crnih haljina ozračila svojom prekrasnom Alexander McQueen žutom haljinom sa pufnastim rukavima, koja je lagano padala uz njeno telo.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели #STYLEATITSPEAK ✨ (@styleatitspeak)

Anne Hathaway

Žena koja svojom energijom i osmehom ozrači svaku prostoriju u kojoj se nađe, Anne Hathaway, učinila je upravo to i na Kanskom festivalu. Nesumnjivo je nosila jednu od najlepših haljina. Dobitnica Oskara i jedna od naših najomiljenijih glumica iz detinjstva, naravno – zbog filma The Princess Diaries, na premijeri filma Armageddon Time je prošetala crvenim tepihom u Armani Privé beloj šljokičastoj haljini.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели News@Enchanté (@houseofenchante)

Naslovna fotografija: instagram.com/evalongoria

Milica Antić

Comments