Hot topics

#Staycation? Ovo su naši predlozi kako da provedete najbolje leto ikad!

Testirali smo FOREO LUNA fofo uređaj za čišćenje lica – ovo su naši utisci!

Leto u gradu? Ovako možeš da provedeš svoj savršeni dan!

Koje dodatke ishrani treba da konzumiraš za očuvanje opšteg zdravlja

Kako da se dobro provedeš ovog leta – čak i ako nigde ne putuješ!

Ljubavni horoskop za jul 2020.

Najvažnije stvari na životnom spisku posle 30-e

Jutarnji rituali uz koje će ti svaki dan biti dobar dan!

Top 5 boja koje ćemo ovog leta želeti u svojim garderoberima

Sve što ti je potrebno za savršenu, opuštajuću kupku

Nadamo se da smo vas potaknuli na gledanje klasičnih mjuzikla zlatne ere Holivuda koje smo vam predstavili prošli put. Ovog puta nastavljamo s mjuziklima novijeg doba.

Ako se odlučite pogledati “Rocky Horror Picture Show” iz 1975, pripremite se na najluđe filmsko putovanje koje možete zamisliti. Film je originalan i ekscentričan, čak i nakon skoro trideset godina. Nakon što se mladom paru usred noći pokvari automobil, pomoć moraju potražiti u obližnjem zamku, a tu priča tek počinje. U glavnim ulogama su Tim Kari (Tim Curry), Suzan Sarandon (Susan Sharandon) i Ričard O’Brajen (Richard O’Brien), a najpoznatije pjesme iz ovog neobičnog filma su “The Timewrap” i “Sweet Transvestite”.

slika149 Najbolji mjuzikli svih vremena (2. deo)

Pripremite se na nešto sasvim drugačije

Klasičnu gangstersku priču s djecom u svim ulogama ćete pronaći u mjuziklu “Bugsy Malone” iz 1976. U filmu glumi i tada četrnaestogodišnja Džodi Foster (Jodie Foster). Najpoznatije pjesme iz filma su “So You Wanna Be a Boxer” i “Bugsy Malone”.

slika241 Najbolji mjuzikli svih vremena (2. deo)

Mlada Džodi u ulozi odrasle žene

Legendarni “Briljantin” (Grease) rijetko tko još nije pogledao. Snimljen 1978, postao je prvi film koji je pokazao pravu istinu o tome što je zapravo najvažnije u srednjoj školi. Oni koji su mislili da su to učenje i domaće zadaće, prevarili su se. Važno je imati modernu odjeću i frizuru, kul prijatelje i momka koji mora doći u paketu s autom. U glavnim ulogama su Džon Travolta (John Travolta) i Olivija Njutn Džon (Olivia Newton John), a najpoznatiju pjesmu je teško izabrati, pa vam predlažemo cijeli soundtrack.

slika335 Najbolji mjuzikli svih vremena (2. deo)

Zaljubljeni i rasplesani Sendi i Deni

“Mala trgovina užasa” (Little  Shop of Horrors) je horor mjuzikl komedija snimljen 1986. Govori o biljci ljudožderki koju uzgaja smušeni cvjećar. Među raznolikim ulogama se ističe Stiv Martin (Steve Martin), a najpoznatija pjesma je “Feed Me”.

slika437 Najbolji mjuzikli svih vremena (2. deo)

Stiv u izdanju kakvom ga nismo naviknuli gledati

“Eni” (Annie) od 1982. predstavlja jednu od najljepših priča. Riječ je o djevojčici bez roditelja koja uspije osvojiti srce hladnog milijunaša koji ne voli djecu. U glavnim ulogama su Ajlin Kvin (Aileen Quinn) i Albert Fini (Albert Finney), a najpoznatije pjesme su: “The Sun’ll Come Out” i “It’s A Hard Knock Life”.

slika533 Najbolji mjuzikli svih vremena (2. deo)

Eni će vas istovremeno rasplakati i nasmijati

“Moulin Rouge” iz 2001. je mjuzikl o jednoj od najljepših ljubavnih priča ikada. Siromašni pisac se zaljubljuje u predivnu, ali smrtno bolesnu kurtizanu u pariškom noćnom klubu “Moulin Rouge”. Glavne likove su maestralno ovjekovječili Nikol Kidman (Nicole Kidman) i Ian MekGregor (Ewan McGregor), a film je poznat i po odličnom soundtracku od kojeg su najpoznatije pjesme “Like A Virgin” i “El Tango de Roxanne”.

slika623 Najbolji mjuzikli svih vremena (2. deo)

Vječna ljubav koja nema granica

Radnja mjuzikla “Chicago”, snimljenog 2002, odvija se u dvadesetim godinama prošlog stoljeća u ženskom zatvoru. Odlične izvedbe glavnih glumica Rene Zelveger (Renee Zellweger) i Ketrin Zita Džouns (Catherine Zete – Jones) su filmu donijele šest Oskara (Oscara). Najpoznatija pjesma iz filma je “All That Jazz”.

slika719 Najbolji mjuzikli svih vremena (2. deo)

Zanimljiva tema žena zatvorenica

“High School Musical”, snimljen 2006. je film nove generacije koji je žanr mjuzikla približio današnjim tinejdžerima. Zvijezde srednje škole, popularni, i oni malo manje popularni, ujedinili su svoje glasove. U glavnim ulogama su Zek Efron (Zac Efron) i Vanesa Hadžins (Vanessa Hudgens), a najpoznatija pjesma je “What I’ve Been Looking For”.

slika819 Najbolji mjuzikli svih vremena (2. deo)

Ovaj film će vas vratiti u vrijeme srednje škole i prvih ljubavi

Ako ste ljubitelj švedske grupe ABBA, mjuzikl iz 2008, “Mamma Mia!” vam nije nepoznat. Radnja se vrti oko djevojke koja prije svog vjenčanja pokušava otkriti pravi identitet svog oca. U glavnoj ulozi je Meril Strip (Meryl Streep). Najpoznatije pjesme iz filma su “Mamma  Mia” i “Honey Honey”.

slika915 Najbolji mjuzikli svih vremena (2. deo)

Film će vas oduševiti preljepim grčkim krajolikom

Prošle godine je snimljen gilm “Mapetovci” (The Muppets), u kojem se ponovno ujedinjuju kako bi spasili kazalište uz pomoć tri obožavatelja. U glavnim ulogama su Ejmi Adams (Amy Adams) i Džejson Sigl (Jason Segel), a najpoznatija pjesma je “I’ve Got Everything That I Need”.

slika1015 Najbolji mjuzikli svih vremena (2. deo)

Ako ste obožavatelj Mapetovaca, brzo se bacite na gledanje


Darija Jelavić je autorica bloga From Paris With Love. Voli sve što nije obično i sve što ne vole mladi. Voli zapažati detalje i vidjeti neprimjetno u svemu, jer je to ono što život čini zanimljivijim. Kad odraste želi biti Lady Gaga.

Editors choice