Kada dođete u situaciju gde želite poslovnog partnera da udostojite poklonom koji ga neće uvrediti ni u jednom smislu, ili koji neće biti previše a ni premalo, često se nađete u čudnoj poziciji, jer niste sigurni u kom smeru da krenete. Bilo da se radi o Božiću, Novoj Godini, rođendanu ili nečemu sličnom, postoji serija različitih poklona koji mogu da se izaberu. Mi vam nudimo neke od saveta:

Opcija 1 – Spa tretman

Poslovni saradnici rade mnogo, baš kao i vi, te stoga vode prilično naporan život – sastanci, ugovori, dogovori, dopisi, fakture, česta putovanja, život na točkovima, i šta sve ne. Ovo je previše stresa za samo jednog čoveka. Koji je, onda, bolji poklon od spa vaučera, zar ne? Na kraju godine, sve što želi da uradi je da se odmori, dođe sebi, da se oseća dobro i da napravi pauzu od ludila koje se dešava u korporativnom svetu. Ako imate dovoljno novca, rezervišite mu/joj boravak od 5, 7 ili 10 dana i ostavite opciju za +1 osobu. Ako vam budžet to dozvoljava, neka bude u pitanju inostranstvo, ako ne, potražite neke malo jeftinije opcije u vašem gradu. Budite sigurni da će vam biti zahvalni do neba!

Opcija 2 – Digitalni fotoaparat  

Iako u današnje vreme svi imaju fotoaparate, ovako nešto može biti sjajan poklon za osobu koja je stalno na putu. Odaberite model koji izgleda lepo, koji je lak za nošenje, koji ima sve potrebne opcije i koji je, iznad svega, kvalitetan. Vaš poslovni saradnik će sigurno ceniti ovakav poklon, pogotovo u periodu godine kada se okuplja cela porodica ili se putuje.

Opcija 3 – Mobilni telefon

Ako vam budžet dozvoljava, divan poklon bi bio poslednji Apple iTouch! Ovo je sjajan poklon, pogotovo ako znate da je u poslednje vreme pričao kako želi da nabavi novi model ili kako ima problema sa trenutnim telefonom i slično. Ovako nešto će mu/joj sigurno značiti!

slika4 Najbolji poklon za poslovnog saradnika

Podarite svog poslovnom saradniku/saradnici nekoliko dana uživanja

Opcija 4 – Laptop

Laptop je neizostavni deo svačijeg života, naročito nekoga ko non-stop radi. Naravno, vaš saradnik sigurno već ima laptop, ali ako ste načuli da sa kolegama razgovara o nekom novom modelu na koji je bacio oko, preduhitrite ga i kupite mu taj model. Ovakvo iznenađenje će ga oduševiti! Pošto svi koji vredno rade vode užurban posao, možda bi najbolje bilo da mu odaberete model koji je vodootporan, koji ima savršeno izdržljivu bateriju i dugu garanciju.

Opcija 5 – Manžetne

Ako želite da odaberete poklon koji je diskretan i elegantan, onda su manžetne prava opcija. One su onaj završni momenat elegancije svakog muškarca. Odaberite par skupih, zlatnih manžetni koje bi mogao da nosi na svojim poslovnim odelima, i sigurno ćete zadobiti njegovu zahvalnost. Manžetne su, takođe, sjajan akcesoar koji jedan muškarac može da poseduje.

slika25 Najbolji poklon za poslovnog saradnika

Poklon koji će obradovati svakog poslovnog i elegantnog muškarca su definitivno manžetne

Opcija 6 – Markiran sat

Sat koji muškarac nosi govori mnogo o tome ko je on i kakvu sliku ima sam o sebi. Odaberite sat klasičnog dizajna i podarite jedan savršen poklon. Iako mnogi smatraju da je sat vrlo lična stvar i da je to nešto što muškarac mora sam da odabere, ako ga znate dovoljno dobro, i ako poznajete njegov stil, ne možete pogrešiti. Takođe, markirani satovi su retko kada previše dizajnirani, napadni ili neukusni, tako da je teško da pogrešite.

Odaberite neku od ovih šest opcija i poklonite predivan poklon. Ništa vas neće obradovati kao radost koju pročitate na koleginom licu!


Maja Luković je zaljubljena u lepu reč, teži srećnim i jedinstvenim trenucima. Beskrajno pozitivna i uporna.

Comments