Treba ti promena? Reši NAGRADNI KVIZ i saznaj kakvu frizuru treba da furaš ove godine!

Zdrava koža glave – blistava kosa: 5 razloga da počneš da koristiš arganovo ulje u svakodnevnoj nezi

Onaj osećaj kada napokon ostvariš cilj za koji si verovala da nije moguće ostvariti!

Kako da pronađeš motivaciju kada je jednostavno nemaš?

5 #fitnessgoals koje treba da postaviš sada da bi ovog leta najzad bila u formi i izgledala najbolje moguće

Na posebnom si režimu ishrane? Evo šta ti može pomoći da ostvariš još bolji rezultat!

Na koji način odeća utiče na tvoje raspoloženje i kako da ga popraviš

#beautycrush: Prirodan, a ujednačen ten i kako ga postići

O ovome se ne priča: Bubuljice i nesavršenosti na koži kod odraslih žena + kako ih se rešiti!

All eyes on you: Kako da odabereš maskaru koja će ti ovog puta zaista odgovarati

1/2

Savremen način života nam nameće postignuća – sve moramo da radimo i imamo i sve da postignemo, a jedva stižemo. Ta jurnjava nam nameće površnost, jer u toj brzini ničemu i ne možemo da se posvetimo i tako sebi uništavamo nerve i zdravlje, uglavnom zbog brzine i površnosti. Na mestu broj jedan među rizicima savremenog načina života je, naravno, način ishrane:

Nezdrav način ishrane

Možda imate sasvim odgovarajuću težinu i super liniju, ali to uopšte ne znači da se zdravo hranite – možda je genetika, metabolizam, hormoni (ili sve zajedno) i to što ste vitki, ne znači da ćete sačuvati zdravlje. Ako često jedete nešto slatko, pijete gazirana pića, jedete picu ili hamburgere, odnosno, unosite hranu male hranljive vrednosti, a sa puno aditiva i šećera, rizikujete u budućnosti zakrčenje krvnih sudova, holesterol, povišen pritisak, dijabetes. Potrebno je da jedete više povrća, žitarica i ribe i da izbacite šećer iz ishrane.

voće 1 Najčešći rizici po zdravlje savremenog načina života

Premalo sna, previše izlazaka (i alkohola)

Kad se ide u provod, ostaje se do jutra i mnogo se pije u zadimljenim prostorijama – i to tako može, neko vreme. Kad pređete tridesetu, počnete da posustajete. Organizam traži disciplinu – redovno vreme za odlazak na spavanje i svakodnevnih osam sati sna, boravak na svežem vazduhu i opuštanje. Noćni provod dovodi do umornog dnevnog izgleda, bledila i podočnjaka, koža loše reaguje na boravak u zagušljivom, više se masti i javljaju se bubuljice i ekcemi, a zbog nedostatka sna možete početi da se gojite – jer ćete više jesti, da biste nadoknadili energiju koja vam fali. Alkohol i cigarete – znate i sami da su štetni. Ne treba da se odreknete đuskanja i izlazaka, ali potrebno je da to radite umereno, odnosno, samo onda, kad posle možete da se odmorite i naspavate.

Editors choice