U Holivudu, veze često imaju više preokreta nego filmski blokbaster. Sa paparazzo kamerama i tabloidnim naslovima, nije iznenađenje da brakovi slavnih mogu izgledati stabilno kao kula od karata. Iz tog razloga, najduži brakovi poznatih predstavljaju fenomen, jer prkose stereotipima.

U godini za nama su se rastali mnogi parovi koji su više godina proveli zajedno, kao što su Deborra-Lee Furness i Hugh Jackman, Sofia Vergara i Joe Manganiello, kao i Sophie Turner i Joe Jonas.

Međutim, još uvek postoje blistavi svetionici nade u svetu brakova slavnih. Ono što je još impresivnije je kako su ovi parovi opstali pod nemilosrdnim nadzorom medija. Najduži brakovi slavnih održali su našu veru u ljubav koja traje ceo život.

Ovo su najduži brakovi poznatih u Holivudu

LaTanya Richardson i Samuel L. Jackson – 43 godine u braku

LaTanya Richardson i Samuel L. Jackson imaju 43 godine dugu ljubavnu priču koja je još uvek jaka. Upoznali su se na fakultetu 1970, a nakon decenije zabavljanja, odlučili su da preduzmu korak dalje i kažu „da“ 1980. godine. Njihova porodica se proširila dve godine kasnije dolaskom ćerke Zoe.

Prošli su kroz mnoge probleme, baš kao i svaki drugi brak. Samuel se borio sa zavisnošću od droge i alkohola ranih devedesetih. LaTanya je stajala je uz njega kroz sve, pomažući mu na rehabilitaciji i suočavajući se sa teškim izazovima. Pored ljubavi, ovaj moćni par izgradio je ime i u svetu filantropije i aktivizma. Čak su osnovali i sopstvenu filantropsku fondaciju.

Rita Wilson i Tom Hanks – 35 godina u braku

Prvi put su se sreli na snimanju serije Bosom Buddies. Hanks je još uvek bio oženjen svojom srednjoškolskom devojkom, sa kojom je dobio dvoje dece. Dakle, u početku su Rita i Tom bili samo dobri prijatelji. Međutim, nakon što se razdvojio od supruge, Rita i Tom su odlučili da svoju vezu javno objave. Posle dve godine zabavljanja, venčali su se 1988, dobivši i dvoje dece.

Wilson je 2015. otkrila da je prošla kroz dvostruku mastektomiju i rekonstrukciju dojki nakon što joj je dijagnostikovan rak. Priznala je da je bila zabrinuta zbog reakcije svog muža, ali Hanksov odgovor nije bio ništa drugo do dirljiv.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rita Wilson (@ritawilson)

Lisa Kudrow i Michael Stern – 28 godina u braku

Romansa glumice sa francuskim direktorom marketinga nije počela glatko. Upoznali su se kad je Michael izlazio sa Lisinom cimerkom. Varnice su poletele momentalno, ali ih je ta veza razdvojila. Međutim, našli su se na rođendanskoj zabavi posle šest godina, ovog puta oboje sami. Venčali su se 1995. i dobili su sina u maju 1998. godine.

Lisa i Michael se trude da svoju vezu drže podalje od očiju javnosti, sa samo nekoliko pojavljivanja na crvenom tepihu i Instagram fotografija. To je ljubavna priča koja poručuje da je ponekad sve što treba da uradite – jeste da verujete.

Sarah Jessica Parker i Matthew Broderick – 26 godina u braku

Romansu su započeli 1991. zahvaljujući zajedničkoj ljubavi prema pozorištu. Venčali su se 1997, samo godinu dana pre premijere kultne HBO serije Sex and the City. Sada, 30 godina kasnije, ovaj dinamični duo je i dalje jak, zajedno podigašvi troje dece.

Sarah Jessica je otvoreno priznala da je njihov brak imao uspona i padova. Ono što je posebno simpatično je to što su skoro pa nerazdvojni. U stvari, Parker je jednom otkrila da su proveli samo nekoliko noći odvojeno tokom 31-godišnje veze.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SJP (@sarahjessicaparker)

Cindy Crawford i Rande Gerber – 25 godina u braku

Sreli su se na zabavi, ali su oboje bili zauzeti u to vreme, pa su odlučili da se usredsrede na razvoj prijateljstva. Ipak, nakon nekoliko godina su počeli da se zabavljaju, ozvaničivši svoju ljubav tajnim venčanjem na Bahamima. U toku tri godine braka, postali su ponosni roditelji dvoje dece.

Međutim, kao i u svakoj holivudskoj priči, bilo je određenih problema. Šuškalo se da je Rande preljubnik, što je kategorički demantovao. Postojale su i pritužbe o njegovom ponašanju prema kolegama, koje je on odbacio kao „očigledne laži“, a njegov prijatelj George Clooney ga je u tome podržao. Par je nedavno proslavio srebrni jubilej braka.

Pročitajte i ovo: 10 poznatih parova koji su se venčali u tajnosti

Naslovna fotografija: instagram.com/sexandthecitytv

Božica Luković

Comments