Okej, vreme je da to priznamo sebi. Mobilni telefon postao nam je neka vrsta “produžene ruke”, stalno je uz nas i u njemu skladištimo sve što nam je potrebno. Tu se nalaze spiskovi za kupovinu, podsetnici na svakodnevne obaveze, zakazani alarmi, zapisani rođendani naših najdražih, i naravno – čitav niz aplikacija koje nam služe ovome i onome. Pritom, ne mislimo na Instagram, Facebook ili TikTok koje svakodnevno otvaramo čak i samo iz dosade, već i na sve one praktične aplikacije koje nam zaista služe, možda i više nego što smo pomislili da će to biti moguće. U nastavku vam predstavljamo nekoliko aplikacija koje će vam olakšati i ulepšati život, i nakon što ih instalirate definitivno ćete se zapitati – kako sam do sada živeo bez njih?

QR & Barcode Scanner

Ukoliko pazite na svoju ishranu i obraćate pažnju na namirnice koje kupujete, ovo je prava aplikacija za vas. Uz njenu pomoć, moći ćete da skenirate bar-kod svakog proizvoda koji poželite da kupite – a ona će vam dati detaljne informacije o sastavu skeniranog proizvoda. Na ovaj način možete se osigurati da ćete kupiti bezbedne i proverene proizvode, i da vas neće zavarati ono što piše na samom pakovanju.

TV Time

Ukoliko ste filmofili, odnosno ljudi koji uživaju kako u filmovima tako i u serijama – ne tražite dalje, ovo je najbolja aplikacija za vas. Nakon što napravite besplatni nalog, imate pristup bazi koja se sastoji od skoro svih filmskih i serijskih ostvarenja iz prethodnih nekoliko decenija, i u kojoj ćete moći da obeležite upravo ono što ste pogledali. Možda vam ovo ne zvuči kao aplikacija koja menja život, ali ona to može da učini. Na primer, kada gledate neku seriju, vi tačno možete zabeležiti epizodu i sezonu na kojoj ste stali, za slučaj da kasnije to zaboravite. Na ovaj način, držite sami sebi podsetnik i uvek znate dokle ste stigli. Ovo je veoma korisna aplikacije za sve ljude koji se bave pop kulturom i medijskim sadržajem.

charles deluvio 6F4k4R9B6kk unsplash scaled e1618315804545 Najkorisnije aplikacije koje možemo da koristimo

INCI Beauty

Ova aplikacija veoma je slična prvoj aplikaciji sa liste, ali ovog puta – ona je usmerena na kozmetičke proizvode. Ukoliko se interesujete za prirodnu i vegansku kozmetiku, i veoma vam je važan sastav onoga što ćete naneti na svoje lice ili telo, ova aplikacija će vam definitivno u tome pomoći. Ona će vam izlistati tačan sastav proizvoda za koji se interesujete, i time vam odmah staviti do znanja da li je on pogodan za vas ili ne. Ovo je takođe korisna aplikacija za osobe sa različitim vrstama alergija.

Water Reminder

Zvuči smešno, ali veoma je korisno. Ako ste osoba koja nema naviku da unosi dovoljnu količinu vode u organizam, ili pak osoba koja je veoma zauzeta i jednostavno sve zaboravlja – ovo je aplikacija za vas. Ona će vas podsećati kada bi trebalo da popijete vodu, sve dok ne unesete dovoljnu količinu tečnosti za taj dan. Možete je podesiti po svom ritmu, i uz nju ćete garantovano steći naviku da se redovno hidrirate.

Comments