Ukoliko vas očarava lepota afričkog kontinenta, ili planirate putovanje u neku zemlju Afrike, ovaj tekst vam može pomoći da nađete najlepša mesta, koja morate posetiti. Možete videti divni svet džungle, surovost pustinje, lepote okeana, reka i vodopada. Afrika je za one koji imaju avanturistički duh i samo njima će pokazati čari.

Oaza Tamia, Nigerija

Možda jedna od najneverovatnijih oaza Sahare, oaza Tamia je raj na zemlji za one koji žive u okrilju pustinje Sahare. Ukoliko nameravate da putujete u Afriku, oaza u Nigeriji mesto je koje morate posetiti. Za one koji ne žele da se cimaju, oaza nudi pećine i stene koje morate istražiti.

Slika 218 Najlepša mesta Afrike

Raj na Zemlji, oaza Tamia

Marakeš, Maroko

Marokanski grad Marakeš jeste grad u kome se nalazi pijaca najrazličitijih ukusa i jedna je od omiljenih destinacija turista koji dolaze da probaju egzotične ukuse marokanske kuhinje. Neretko je Maroko izbor mladih bračnih parova koji baš ovde provode medeni mesec. Pored začina i ukusa specifične hrane, uživaćete i u izvanrednoj arhitekturi ovog starog grada.

Slika 316 Najlepša mesta Afrike

Egzotični Marakeš

Planina Kilimandžaro, Tanzanija

Najviši vrh afričkog kontinenta i jedno od retkih mesta gde su niske temperature i gde ima snega je vulkanska planina Kilimandžaro. Visoka je 5.895 metara i nudi neverovatan panoramski pogled na afričku pustinju. Planinu je po prvi put spomenuo Ptolomej u 100. godini.

Slika 416 Najlepša mesta Afrike

Čudo afričkog kontinenta

Sosuvlei, Namibija

Prema mišljenju mnogih, pustinja Sosuvlei na jugu Namibije, jedna je od najlepših na svetu. Naziv pustinje u prevodu znači “mesto koje upija vodu”, a čine je so i glina. Okružena je visokim dinama i njen izgled čini neverovatnim crveni pesak i divljina.

Slika 515 Najlepša mesta Afrike

Prelepa i okrutna pustinja

Piramide u Gizi, Egipat

Smeštene u egipatskom pesku, piramide Gize zaista su jedan od zaštitnih znakova Afrike, pa čak i cele planete. Veličanstvena gradnja i njihova tajna ostavljaju bez daha. Činjenica da su grobnice faraona, čini ih još zanimljivijim. Ukoliko idete na odmor u Afriku, morate posetiti veličanstvene piramide.

Slika 69 Najlepša mesta Afrike

Lepota i misterija piramida

Ostrvo Reunion, Madagaskar

Ostrvo koje je kolonija Francuske, smešteno je u Tihom okeanu u blizini Madagaskara. Na njemu se nalazi još uvek aktivan vulkan. Možete uživati u neverovatnim pejzažima i slapovima, toplim plažama i u bujnoj vegetaciji.

Slika 78 Najlepša mesta Afrike

Ostrvo puno tajni

Viktorijini vodopadi, Zimbabve

Meštani ih nazivaju “Mosi-oa-Tunya“, što znači “oblak koji grmi”. Vodopad se nalazi u južnom delu Afrike, u Zimbabveu. Smatraju se najvećim vodopadima i u odnosu na njih prosečan čovek izgleda sasvim malo i nemoćno. Imaju širinu od 1.708 metara i visinu 108 metara i ostavljaju bez reči.

Slika 85 Najlepša mesta Afrike

Oblak koji grmi

Ostrvo Bazaruto, Mozambik

Ostrvo zlatnog peska najveće je ostrvo arhipelaga Bazaruto i nastalo je vekovima dugim delovanjem tople struje sa okeana. Struje deluju svakodnevno i zbog toga je i samo ostrvo u neprestanoj promeni. Zadiviće vas tropska klima i neverovatne peščane plaže.

Slika 93 Najlepša mesta Afrike

Ostrvo čiji se izgled svakoga dana menja

Serengeti, Tanzanija

Najpoznatiji safari-park i jedino mesto gde su priroda i divlje životinje očuvane i gde nije bilo nikakvog dejstva ljudi je park Serengeti. Ngorongoro je veliki krater, nastao od zidova vulkana i stanište je velikog broja divljih životinja. Na istom mestu možete videti i prelepo jezero Ndutu.

Slika 102 Najlepša mesta Afrike

Mesto na koje čovek nije imao uticaja

Plaže Zanzibara, Tanzanija

Opis plaže Zanzibara? Beli pesak, tirkizno čista voda i visoke temperature 365 dana. U okolini se nalaze živopisna ribarska sela u kojima žive skromni i jednostavni ljudi. Ovo mesto je najmirnije na svetu i najlepše mesto Afrike. Ukoliko vam je neophodan odmor, pravi odmor, ovo je savršeno mesto za vas.

Slika 119 Najlepša mesta Afrike

Najmirnije mesto na planeti

Izvori fotografija: mylifeisbrilliant.com, wikimedia.org, fanpop.com, hellotravel.com, blog.paradizo.com, hdwallpapersdepot.com


Jelisaveta Popov je studentkinja Fakulteta političkih nauka. Obožava da putuje. Želela bi da zna sve jezike sveta, a najviše voli francuski jezik. Ne moze da zamisli nijedan dan bez humora, muzike i voljenih osoba.

Comments