Dok nestrpljivo i željno iščekujemo nedelju i dodelu Oskara, poželeli smo da se vratimo nazad kroz vreme i prisetimo se divnih toaleta koje su dobitnice nosile davnih godina.

Dodela Oscara, osim nagrada za filmska postignuća, uviek je zanimljiva zbog glamuroznih kombinacija koje slavni biraju. Prava je to prilika da se na crvenom tepihu pokažu u najboljem izdanju, što je u interesu svake glumice.

Raskošne haljine savršenog dizajna koje su nošene dvadesetih i tridesetih godina, mogle bi dostojno da pariraju i predstavljenim toaletama našeg vremena.

Ova prestižna nagrada s razlogom se smatra jednim od najglamuroznijih događaja godine. Pored večite neizvesnosti i spekulacija ko će osvojiti Oskara, čitava javnost radoznalo isčekuje da sazna kakve će to toalete svetske zvezde poneti na crvenom tepihu. Na ovoj manifestaciji, kroz čitavu njenu istoriju, glumice su nosile neke od najlepših i najskupljih umetničkih dela najdarovitijih dizajnera. Kreacije visoke mode, koje se pojave u Los Anđelesu često su bile presudne za dalje karijere mnogih kreatora u modnoj industriji. Dodela Oskara uvek obiluje i modnim promašajima, no oni brzo bivaju zaboravljeni. Ono što se pamti, to su veličanstveni modni trenuci koji ostaju kao zabeleške slavljenja ženske lepote.

Meri Pikford, dobitnica Oskara za film “Koketa” 1930. godine izabrala je vanvremensku haljinu čak i te davne godine. Ako pogledate malo bolje možete zaključiti da biste ovu toaletu apsolutno mogle da ponesete i danas. Divna svila koja prati liniju tela lepe glumice, ukrašena sa nekoliko vezenih kamenčića i karnera mogla i danas 2016. godine da se pojavi na dodeli Oskara i da se modni kritičari opet oduševe.

Stara Najlepše haljine dobitnica Oskara kroz vreme (GALERIJA)

Norma Širer, dobitnica ove prestižne nagrade 1931. godine za film “Razvod”. Haljina u boji zlata  ukrašena crnim krznomna rukavima predtsavljala je pravi izazov ovog vremena. Komplet iz dva dela, haljine i ogrtača model je koji se pamti za sva vremena.

Dvoje2 Najlepše haljine dobitnica Oskara kroz vreme (GALERIJA)

Luiz Rejner za film “Dobra zemlja” 1938. godine odlučila se za svedenu haljinu bez mnogo detalja. Linija koja prati figuru i rukavi koji se šire činili su ovaj model elegantnim.

Luiz rejner Najlepše haljine dobitnica Oskara kroz vreme (GALERIJA)
Comments