Najlepše venčanice sa Bridal nedelje mode u Njujorku će vas zadiviti i možda doneti malo inspiracije ako pripremate venčanje. Modne kuće poput Monique Lhuillier, Elie Saab i Marchesa, koje su poznate po izradi venčanica, predstavile su svoje bridal kolekcije za proleće 2025.

Bridal nedelja mode u Njujorku uvek najavljuje nove trendove koje mlade mogu da očekuju da vide (i možda prigrle) ove godine i sledeće sezone. Ukratko, ako planirate da kupite venčanicu, sada je vreme da započnete potragu — budući da je Bridal nedelja mode donela niz novih stilova koji su prikladni za mlade svih estetika.

Najlepše venčanice sa Bridal nedelje mode u Njujorku

Marchesa

Marchesa Bridal Couture za proleće 2025. inspirisana je slikom „Orhideja kataleja i tri kolibrija“, koju je umetnik Martin Johnson Heade naslikao 1871. godine. Iz njihove kolekcije izdvajamo spektakularnu haljinu koja til odvodi na višu dimenziju, čineći ga raskošnim i bajkovitim.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marchesa (@marchesafashion)

Monique Lhuillier

Kolekcija je inspirisana Toskanom i vilama sa živopisnim dekorativnim freskama, a oličenje je izreke: Il Dolce Far Niente. Kolekcija ima viktorijanske uticaje, bogata je cvetnim čipkama, skulpturalnim taftima, maštovitim porubima. Izdvajamo dve venčanice – jedna je tradicionalna, ukrašena bogatom čipkom, dok je druga moderna, sa kraćom suknjom i 3D cvetnim motivima.

Elie Saab

Kolekcija venčanica Elieja Saaba za proleće 2025. ponovo zamišlja čuvenu sliku “Vodene ljiljane” impresionističkog slikara Claudea Moneta, a svaka haljina je savršena za mladu koja je u potrazi za romantičnom, gracioznom venčanicom za svoj veliki dan. Sa cvetnim aplikacijama, svetlucavim šljokicama, drapiranim tkaninama i talasastim siluetama, svaki dizajn podseća na bujnu baštu i spokojno jezero predstavljeno u umetničkom delu. Izdvajamo venčanicu sa siluetom koja podseća na Disney princezu – ima suptilan, a raskošan dezen, kao i izrez u obliku revera.

Zuhair Murad

Krenuvši na putovanje u dubine feničanske istorije, ova kolekcija otelotvoruje duh drevne civilizacije. Svaka haljina služi kao tapiserija, ukrašena zlatnim detaljima koji bacaju suptilan sjaj – kao mediteransko sunce na površinu vode. Izdvajamo dve venčanice – jedna otkriva ramena, dok na suknji ima neobičan bočni volumen koji stvara jedinstvenu siluetu, a druga je svedenijeg kroja, ali nesvakidašnjeg dezena.

Naeem Khan

U svojoj najnovijoj kolekciji venčanica, Khan je koristio nove materijale, kao što su organski vez od rafije i trake, i siluete koje podsećaju na holivudski glamur. Opisujući svoju nevestu kao vanvremensku, on slavi samopouzdanje i stil. Izdvajaju se kratka venčanica koja je u potpunosti optočena 3D cvetovima, kao i elegantni, klasični model koji ima suptilan dekolte, ali veoma bogat u detaljima.

Bronx and Banco

Bridal kolekcija brenda je inspirisana ljubavnom vezom sa baletom koja je počela kad je dizajnerka Natalie De’banco imala šest godina. Kolekcija je priznanje jedinstvenoj sposobnosti balerine da otelotvori božansku ženstvenost i snagu. Izdvajamo skulptularnu, asimetričnu haljinu od delikatnog, ali čvrstog tila, koja izgleda kao kreacija izvan ovog sveta.

Kim Kassas Couture

Kim Kassas Couture kolekcija za proleće 2025, nazvana Dracarys, inspirisana je nesalomivim duhom žena iz serije Game of Thrones. Sa naglaskom na tkaninama sa šljokicama, prozirnim dizajnom i smelim, otkrivajućim dekolteima i strukom, ova kolekcija se usuđuje da redefiniše venčanicu. Ukoliko ste maštali da izgledate moćno i seksi kao Khaleesi na venčanju, ova haljina je za vas.

Pročitajte i ovo: Summer bridal look: Najlepše letnje venčanice poznatih žena

Naslovna fotografija: instagram.com/naeemkhannyc

Božica Luković

Comments