Saznaj da li umeš da uživaš u malim radostima na pravi način

#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Da li si spremna za leto? Ovakav način ishrane pomaže da ubrzaš svoj metabolizam do maksimuma!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Najlepši mostovi sveta: Most Akiši Kaikio, Japan

Najlepši mostovi sveta: Most Akiši Kaikio, Japan

3559 01 Najlepši mostovi sveta: Most Akiši Kaikio, Japan

U japanskoj regiji Kansai nalazi se Kobe, glavni grad Prefekture Hjogo, inače šesti po veličini grad u Japanu, u kome je most koji ćemo vam danas predstaviti. Most Akaši Kaikio (明石海峡大橋) građen je čak 1o godina, a kada je završen, 1998, postao je prvi na svetu po dužini centralnog raspona.

Jedna strašna nesreća naterala je japansku vladu na izgradnju ovog mosta. Naime, pre nego što je on postojao, preko Akaši moreuza putnike su prevozili trajekti, što je bilo neverovatno opasno zbog čestih, izrazito jakih oluja. Tek kada je 1955. godine, u oluji u kojoj su se dva trajekta sudarila, poginulo čak 168 osoba, od čega više od 100 dece, vlada uvide da je dalje odlaganje izgradnje mosta preko moreuza nemoguće. Prvobitni plan je bio da se napravi most koji bi imao i saobraćajne trake i prugu, ali se na kraju završilo samo na šest saobraćajnih traka. Izgradnja je započeta 1988. godine, a u njoj je učestvovalo oko 2,000,000 radnika.

Ovaj most ima tri raspona, od kojih je pomenuti centralni dug čak 1,991m, a druga dva po 960m. Dakle, ceo most dug je 3,911m. Most je, naravno, napravljen tako da može da izdrži jake zemljotrese i vetrove brzine do oko 285km/h, karakteristične za ovo područje. Ipak, pre nego što je uopšte završen, 1995. godine most je pretrpeo Hanšin zemljotres, koji je njegov centralni raspon proširio za čitav metar, povišivši ga sa 1,990m na današnjih 1,991m.

Ono što ga čini nesvakidašnje lepim noću jeste fantastično osvetljenje, za koje je “zaduženo” više od 1,700 sijalica, koje osvetljavaju most nijansama crvene, zelene i plave, a koje se mogu iskombinovati na čak 28 različitih načina. Način na koji je most osvetljen, tačnije, boje koje se koriste i način na koji se one kombinuju zavisi od prilike – za određene nacionalne praznike postoji poseban način osvetljenja.

Most je koštao oko ¥500,000,000,000 japanskih jena (oko €4,780,000,000). Ceo iznos biće otplaćen novcem od mostarine, koja iznosi ¥2,300. Dnevno most pređe u proseku 23,000 automobila.

1024 768 Najlepši mostovi sveta: Most Akiši Kaikio, Japan bridge 009 Najlepši mostovi sveta: Most Akiši Kaikio, Japan bridge 022 Najlepši mostovi sveta: Most Akiši Kaikio, Japan hhuh Najlepši mostovi sveta: Most Akiši Kaikio, Japan
Dejana Knežević voli knjige (one opipljive), crnu boju i Avenged Sevenfold; Behemota, kafu i McQueen-a. “I am sick of lovable people, somehow they are all a lie.” (D. H. Lawrence)

Editors choice