Kao da nam gledanje bajki kad smo bili male nije bilo dovoljno, naša već poprilično nerealna očekivanja da ćemo se udati za princa iz bajke, povećala su se kada smo zavoleli romantične komedije (Kasnije smo shvatile da je njegov dvorac u Kumodražu, i u njemu žive i kralj i kraljica i njena sestra). One su nam došle u tinejdžerskim i ranim dvadesetim godinama, baš onda kada smo bile najlabilnije i kad je baš svašta moglo da nam se podvali kao ljubav. Ušle smo u dejting godine u najmanju ruku potpuno nepripremljene na pojam kompromisa u ljubavi. Sa izgrađenim nerealnim očekivanjima odbijale smo sve one koji nam nisu skinuli baš svaku zvezdu sa neba, prekidali odnose kad ne izgledaju kao na filmu i od bola pravile zabavu. Pročitajte u ovom tekstu koja su sve to nerealna očekivanja koja su nam donele (uglavnom američke) romantične komedije.

Najbolji prijatelj će nam izjaviti ljubav

Stav da su muško-ženska prijateljstva mit, davno je prevaziđen koncept. Imati puno muških prijatelja je sasvim normalno i nećete se zaskočiti sekund nakon što ostanete sami i pijani, samo iz razloga jer vam se delovi uklapaju. Neko kome se poveravamo, obraćamo za savet, ko nam je podrška i prijatelj u svakom smislu te reči, sigurno to ne bi iskoristio protiv nas. Ukoliko nas neki lep, ali ne toliko pametan frajer odbije, nećemo odjednom ugledati najboljeg prijatelja kao opciju, jer sem što se to ne dešava u realnom svetu, dokaz je nepoštovanja. Pritom, i da je vaš najbolji drug zaljubljen u vas, znale biste i ne bi vam bilo iznenađenje kada on to konačno prizna. Žene su vrlo intuitivne po tom pitanju.

Ben & Jerry sladoled leči slomljeno srce

Iako morate priznati da ste odmah kupili ovu marku sladoleda da vidite da li zaista “radi posao”. I stvarno nas nakratko usreći, i možda leči svašta nešto, ali slomljeno srce svakako ne. Slika žene koja uprljana, uplakana i depresivna utapa svoju tugu u kantama ovog sladoleda treba da ostane tamo gde joj je i mesto – između kadrova. U realnom svetu pomaže nam flaša tekile (doduše isto kratkoročno), drugarice koje nam kažu “saberi se i ne blamiraj se” i na kraju samo naša glava, koja shvati da će biti bolje tek kad ustanemo sa kauča.

Comments