Tokom tmurnih zimskih dana sanjarimo o lepšim vremenskim prilikama, a u potrazi na inspiracijom, pitamo se: koje će biti najpopularnije boje za proleće 2024? Kolekcije za proleće/leto 2024. bile su pune modnih trendova – od capri pantalona do “glasnog luksuza” i mnogo resa. Ali, trendovi se protežu dalje od odeće, frizure i šminke. Revije služe kao pokazatelj za to koje boje treba imati na umu ovog proleća.

Uprkos tome što je svaka kolekcija imala svoju prepoznatljivu paletu boja, uvek postoji niz sličnih nijansi koje vredi uzeti u obzir. Od bledožute do čokoladnobraon, ovo su najveći trendovi boja sa revija za proleće/leto 2024.

Najpopularnije boje za proleće 2024.

Ugalj-siva

Siva boja je osnovni deo garderobe tokom cele godine, a tamnija nijansa ugalj-sive je bila istaknuta na pistama ove sezone. Fendi je svrstao nijansu u formalni kontekst sa blejzerima, dok su se drugi brendovi odlučili za igru izreza. Ugalj-siva je svestran ton i lak za nošenje u raznim siluetama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Imaan Hammam (@imaanhammam)

Kraljevska plava

Estetika inspirisana morem, poput mermaidcore i beachcore, još uvek dominira trendovima, a dizajneri su se opredelili za kraljevsku plavu za proleće/leto 2024. Sa dominantnim prisustvom ove bogate nijanse, dizajneri su je neutralisali drugim tonovima. Pre svega su odlučili da je upare sa svetloplavim teksasom i belim pantalonama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Burberry (@burberry)

Nijanse kajsije i breskve

Dizajneri su imali ove nijanse na svom radaru i pre nego što je Pantone proglasio Peach Fuzz za boju godine 2024, a usred neutralnih i hladnih tonova koji su dominirali na pistama ove sezone, topla nijansa je šarmantna promena tempa.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marni (@marni)

Sve nijanse zelene

Nijanse zelene su bile toliko očigledne na pistama tokom nedelja mode, a brendovi su koristili tu boju kako u kombinacijama sa drugim nijansama, tako i monohromatski. Na pisti na Ferragamo reviji, dizajneri su predstavili tamnozeleno kožno odelo, dok je Balmain imao živopisniju zelenu, uparenu sa ružičastom suknjom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FERRAGAMO (@ferragamo)

Boja višnje

Tamnocrvena je uvek elegantan i seksi izbor, a ove godine je to bila dominantna na pistama. Gucci se poigrao senzualnošću te nijanse, uz minimalistički grudnjak i matching suknju sa šlicem, dok je u Hermes kolekciji primećena midi-haljina koja seže do gležnjeva.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by GUCCI (@gucci)

Pastelnoplava

Pastelnoplava je klasična, spokojna nijansa u proleće. Interpretirana je u različitim oblicima, od težih pletenih komada u Fendi kolekciji do lakših odevnih predmeta, sa tečnim pokretom, poput Prada kolekcije. Elegantna i beskrajno praktična, pastelnoplava je boja koju možete dodati u svoju garderobu, a da pritom ne budete previše smeli.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fendi (@fendi)

Bledožuta

Baš kao i druge klasične prolećne nijanse poput pastelnoplave, bledožuta se pojavila u mnogo autfita na pistama za proleće/leto 2024. Videli smo je u kolekcijama Loewe, Louis Vuitton i Loro Piana, često u obliku mekih, svilenkastih tkanina i fluidnih silueta, oličavajući gracioznost i eleganciju koja joj priliči.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LOEWE (@loewe)

Čokoladna braon

Za razliku od mnogih svetlih, pastelnih boja koje smo videli na pistama za proleće/leto 2024, čokoladna braon je ove sezone trendi netradicionalna boja za toplije vreme, zahvaljujući brendovima kao što su Loewe, Hermes, Saint Laurent i Tom Ford. Ova nijansa je savršena za monohromatski autfit.

Pročitajte i ovo: 5 trendova u svetu nakita, koji će vladati 2024. godine

Naslovna fotografija: instagram.com/merleginsberg

Božica Luković

Comments