Izgleda da će nas pitanje koju seriju gledati večeras moriti do daljeg… Usled toliko dostupnog sadržaja, zaista je teško odlučiti se čemu ukazati pažnju i posvetiti se višesatnom praćenju uzbudljivih avantura naših novih omiljenih junaka. Iz tog razloga smo se potrudili da vam izbor iole olakšamo, pa smo istraživali koje serije su trenutno najaktuelnije u našoj zemlji, ali i u svetu. Bez daljeg odlaganja…

…ovo su trenutno najpopularnije serije na striming servisima

Ahsoka (Disney+)

Uprkos nizu od nekoliko ne tako kvalitetnih filmova i serija, pojedini bi pomislili da Star Wars franšizi nema spasa. Međutim, to još uvek nije slučaj, jer sad imamo priliku da pratimo i intergalaktičke doživljaje Ahsoke Tano (Rosario Dawson), bivšeg džedaja i nekadašnje učenice Anakina Skywalkera, koja istražuje narastajuću pretnju galaksiji nakon pada Imperije. Sa live-action Ahsokom smo se upoznali u drugoj sezoni planetarno popularne Disney+ serije The Mandalorian, koja nas je toliko očarala da smo jedva čekali da dobijemo i njenu samostalnu priču.

Who is Erin Carter? (Netflix)

Ova sedmoepizodna mini-serija prati Erin Carter (Elvin Ahmad), majku i britansku učiteljicu koja živi u Barseloni, ali koju uhodi misteriozna prošlost. Ona se igrom slučaja zatiče u pljački supermarketa, a kad je jedan od lopova prepozna, tajne njenog života bivaju otkrivene. Ovaj akcioni triler se vrlo brzo našao na listi must-watch serija 2023. godine. 

The Bear (Disney+)

Iako se o njoj ne govori mnogo, The Bear iz dana u dan postaje sve popularnija među gledaocima, a nedavno smo dobili i drugu sezonu. Pratimo kuvara (Jeremy Allen White) koji se vraća u Čikago kako bi vodio porodičnu prodavnicu sendviča nakon samoubistva svog starijeg brata. Njegova svakodnevica je ispunjena izazovima, koji uključuju neotplaćene nasleđene dugove, kuhinju zrelu za modernizaciju i zahtevne zaposlene. Sirova i frenetična, The Bear je fascinantna priča o porodici i problemima zavisnosti koja se ne sme propustiti.   

Suits (Netflix)

Iako je s emitovanjem završena pre četiri godine, Suits je zauzela prvo mesto po gledanosti otkad se nedavno pojavila na Netflixu. Da li zbog Meghan Markle ili zbog sveukupnog kvaliteta, ova pravna drama i dalje šarmira milione širom sveta. Radnja je smeštena u fiktivnoj njujorškoj pravnoj firmi i prati Mikea Rossa (Patrick J. Adams) koji koristi svoje fotografsko pamćenje kako bi dobio posao kao saradnik uspešnog advokata Harveyja Spectera (Gabriel Macht), iako nije završio fakultet. Harvey i Mike dobijaju tužbe i zatvaraju razne slučajeve, ujedno krijući Mikeovu tajnu.

Pročitajte i ovo: Ovo su najbolji filmovi 2023. (do sada)

Only Murders in the Building (Disney+/Hulu)

Dobismo i treću sezonu – i s razlogom. Only Murders in the Building je jedna od onih vrcavih serija u kojoj ćete uživati zbog komičnih trenutaka, kao i zbog rešavanja misterija i zločina. Pratimo nesvakidašnji, ali zabavni trio komšija (Steve Martin, Martin Short i Selena Gomez) koji žive u velelepnoj zgradi u Njujorku. Spletom bizarnih okolnosti, oni udružuju snage i prave podkast u cilju rešavanja ubistava svojih komšija, zbog čega naleću na razne izazove i probleme koji ih stavljaju u opasne situacije. Topla preporuka – pogotovo u predstojećim jesenjim danima.

Heartstopper (Netflix)

Dobili smo i drugu sezonu dirljive Netflixove serije o odrastanju koja, bez ikakve doze arogancije, pristupa, i dalje osetljivoj, priči punoj topline. Zasnovana na romanu Alice Oseman, Heartstopper prati gej tinejdžera (Joe Locke) koji pohađa srednju školu za dečake. On uskoro pronalazi saveznika – kapitena ragbi tima (Kit Connor), a potom uviđa da s njim deli sličnosti koje primarno nije primetio. Fun fact: Olivia Colman igra jednu od majki protagonista i, da, krade svaku scenu u kojoj se pojavi. 

Harlan Coben’s Shelter (Amazon Prime)

Zasnovana na radnji popularnog romana Harlana Cobena, ova misterija prati Mickeyja Bolitara (Jaden Michael) koji, nakon iznenadne smrti oca, započinje novi život u Kaseltonu, Nju Džerzi, gde biva upleten u nerazjašnjeni nestanak Ashley Kent, učenice njegove škole, što ga navodi da otkrije mračno podzemlje tihe zajednice predgrađa. Situacija se dodatno komplikuje kad mu čudna stara žena kaže da mu je otac, zapravo, živ, zbog čega Mickey počinje da misli da gubi razum.

Special Ops: Lioness (Paramount+)

Nakon briljiranja u krimi-serijama Big Little Lies i The Undoing, Nicole Kidman se vraća u triler špijunskom ostvarenju – i to kao Kaitlyn Meade, visoko rangirana CIA zvaničnica Lioness programa i supervizorka Joe (Zoe Saldana). Joe balansira između privatnog i profesionalnog života u ratu terorizma, a Lioness u svoj program upisuje i operativku Cruz Manuelos, koja dobija zadatak da se sprijatelji sa ćerkom osumnjičenog teroriste.

The Lost Flowers of Alice Hart (Amazon Prime)

Nakon što tragično izgubi roditelje u nerazjašnjenom požaru, devetogodišnja Alice odlazi da živi sa svojom bakom June (Sigourney Weaver) na farmi cveća, gde saznaje da postoje tajne iz prošlosti njene porodice. Smeštena u zadivljujućim prirodnim pejzažima Australije, punim divljeg cveća, radnja ove porodične drame se prostire na decenije. Alicein razvoj od komplikovane prošlosti dovodi do emotivnog klimaksa u kom će se boriti za život.

Pročitajte i ovo: Životne lekcije iz filma “Barbie” koje možete svakodnevno primenjivati

Naslovna fotografija: instagram.com/suitspeacock

Dušan Veselinović

Comments