U svetu gde muzika postavlja ritam svakodnevnog života, novi albumi i revolucionarne priče iz pera nekih od najpoznatijih muzičkih zvezda oblikuju naše emocije i utiču na naše iskustvo. Od Brittany Howard koja nas svojim jedinstvenim vokalima i house ritmovima poziva na muzičko putovanje, preko Jennifer Lopez koja svoju muzičku priču upotpunjuje filmskim doživljajem, do Taylor Swift koja svoje tekstove pretvara u melodije koje nas gađaju direktno u srce, svaki album je novi svet koji čeka da bude istražen. Ovo su najpopularnija nova izdanja koja donose melodije koje inspirišu, rastužuju, slave ljubav i život.

Najpopularniji novi albumi koji oblikuju našu godišnju plejlistu

Brittany Howard: What Now

Brittany Howard je objavila svoj album What Now ranije ove godine. Pevačica i tekstopisac, bila je prvobitno glavna pevačica grupe Alabama Shakes, a solo karijeru je započela 2019. godine albumom Jamie. Jedna od najupečatljivijih pesama na ovom albumu je Prove It To You, koja donosi element house muzike. Njeni moćni vokali su jedinstveni i prelaze žanrovske granice. Njeni tekstovi su uvek iskreni i poetski, a novi album nije izuzetak. Bilo da vam je potrebna inspiracija na početku dana ili želite da se opustite na kraju dana, What Now je album koji treba slušati.

Jennifer Lopez: This Is Me…Now

Ako niste gledali film koji prati najnoviji album Jennifer Lopez, sigurno ste čuli za njega. This Is Me…Now sadrži sličnu muziku koju smo već čuli od Jennifer, ali film This Is Me…Now: A Love Story je divlja vožnja koju niko nije mogao predvideti. Prepun je pojavljivanja poznatih ličnosti, dijaloga i filmskih trenutaka, što ga čini potpuno drugačijim iskustvom od samog albuma, koji je zabavan i jednostavan za slušanje. Muzika predstavlja priču o ljubavi i upornosti u Lopezinom životu, uključujući pesmu posvećenu Ben Afflecku, nazvanu Dear Ben: Pt. II. Celokupni marketinški pristup ovim izdanjima pokazuje da Lopez nikada nije uplašena da proba nešto potpuno originalno.

Ariana Grande: Eternal Sunshine

Najnoviji album Ariane Grande, nazvan Eternal Sunshine, nije imao toliko pompe kao druga izdanja ove godine, ali sadrži nekoliko sjajnih pesama na koje ćete želeti da plešete po sobi. Jedna od naših omiljenih pesama na albumu je the boy is mine, koja nema direktne muzičke ili tekstualne veze sa istoimenom pesmom koju izvodi Brandy iz devedesetih, ali svakako deluje kao omaž istoj. Album takođe sadrži hit yes, and? koji poseduje vibe plesne muzike osamdesetih, uključujući remix verziju sa jedinstvenom Mariah Carey. Od balada do plesne muzike, Arianin novi album će nas držati do trenutka premijere mjuzikla Wicked, kada ćemo imati priliku da je vidimo u ulozi vile Glinde (iz franšize The Wizard of Oz).

Kacey Musgraves: Deeper Well

Novi album Kacey Musgraves, Deeper Well, jeste muzika koju ćete želeli da istražite ako volite tekstove i akustične setove za duhovno preispitivanje. Atmosfera je romantična i melanholična, istražuje teme samospoznaje i blagostanja. Album nosi drugačiju poruku od njenog albuma iz 2018. godine Golden Hour, koji je imao slatke, ali inspirativne pesme poput Butterflies i Rainbow. Novi album umesto toga pokazuje njen rast kao umetnice i osobe i u potpunosti hipnotiše slušaoce. Slušajte ga kad vam je potrebno vreme za samorefleksiju ili opuštanje.

Beyoncé: Cowboy Carter

Cowboy Carter je drugi deo trilogije albuma Beyoncé, koja je započela sa Renaissance. Carter je pun muzike koja prelazi žanrovske granice, a umetnica je već istakla da to “nije country album, već Beyoncé album”. Za ovo ostvarenje ćete morati da izdvojite vreme, jer ćete želeti da ga slušate od početka do kraja bez prekida. Uključuje pojavljivanja i citate country legendi kao što su Linda Martell, Dolly Parton i Willie Nelson, često dajući vajb country radijske emisije. Album uključuje prerade pesama kao što su Blackbird i Jolene koje će vas definitivno naježiti. Beyoncé sa novim albumom od početka do kraja nas vodi na posebno putovanje.

Taylor Swift: The Tortured Poets Department

Dugoočekivani album Taylor Swift donosi slušaocima upravo ono što smo od nje navikli: iskrene i srdačne tekstove. To nije iznenađenje za album koji se zove The Tortured Poets Department, i mnoge pesme zaista zvuče kao poezija. U pravom maniru Taylor Swift, naknadno izdanje The Tortured Poets Department: The Anthology donosi dodatnih 15 pesama originalnoj listi pesama, koje sve dodaju dodatni sloj na priču o ljubavi, gubitku i izdaji. So Long, London i Florida!!! (u saradnji sa Florence and the Machine) su među našim omiljenim pesmama. Bez obzira na to koja era Taylor Swift vam je omiljena, nova era je nešto što ćete želeti da pustite kada se osećate melanholično i poetski.

St. Vincent: All Born Screaming

Najnoviji album St. Vincent je nastavak albuma The Nowhere Inn iz 2021. Jedan od najpopularnijih prethodnih albuma St. Vincent bio je Masseducation, koji sadrži neke od naših omiljenih pesama ove umetnice, uključujući New York. Takođe možete zahvaliti St. Vincent za pesmu Taylor Swift Cruel Summer, budući da je jedna od njenih autorki, zajedno sa Swift i Jackom Antonoffom. All Born Screaming varira u raspoloženjima, od Reckless, koji je melanholična jadikovka, do naslovne pesme, koja donosi rock osećaj devedesetih. St. Vincent ostaje umetnica koju treba da pratimo i koja se nikada ne ustručava da nadmaši očekivanja.

Dua Lipa: Radical Optimism

Dua Lipa se prvi put pojavila na sceni sa prvencem Dua Lipa i od tada osvaja top liste. Ona je umetnica iza pesme Dance the Night iz filma Barbie, koja se čuje u u trenutku kad Barbie organizuje žurku i iznenada doživi egzistencijalnu krizu. Najnoviji album istražuje optimizam i pozitivnost, citirajući govor pri prijemu Grammy nagrade u kojem Dua izjavljuje: “Sreća je nešto što svi zaslužujemo.” Tri singla sa albuma, Houdini, Training Season i Illusion, predstavljaju hitovi, a i ostatak albuma ima potencijala za sličnim uspehom jer je pun plesnih pesama. Dua Lipa je jedna od onih pevačica koje retko daju nagoveštaje o svom privatnom životu u svojim albumima, pa je Radical Optimism za one koji su umorni od dekodiranja “šta je pisac hteo da kaže” i samo žele da plešu čitavu noć.

Pročitajte i ovo: Poboljšajte raspoloženje uz ove neprevaziđene feel-good albume

Naslovna fotografija: instagram.com/arianagrande

Nikola Gudelj

Comments