Verujem da je većina nas iskusila taj scenario – budući da smo već više od mesec dana u svojim domovima, kad god bismo pogledali oko sebe palo bi nam na pamet nešto što možemo promeniti, preurediti, ulepšati… Eto, ja već danima unazad listam TikTok i beležim sve zanimljive DIY ideje za uređenje enterijera, a isti slučaj je i sa Instagram “save” opcijom. Šta da radim, čeka me veliko uređenje kuće i moram da budem spremna!

Ono što je zanimljivo u mom slučaju je to što, za razliku od garderobera, u svom domu volim boje, iako istovremeno čežnjivo gledam i u pravcu čistog, minimalističkog enterijera u skandinavskom ili japanskom stilu. Međutim, dobra vest je ta da su boje ove godine i te kako poželjne i dobrodošle kada govorimo o uređenju doma, a još bolja vest je ta da uključivanjem boja ne moraš da isključiš minimalizam – možeš imati oba, uz mudro kombinovanje. Evo koje boje će krasiti naše domove u 2020.

Narandžasta

Narandžasta je prijatna, topla i definitivno vanvremenska boja koja se odlično može uklopiti u enterijer, naročito ako govorimo recimo o dnevnoj sobi. U kombinaciji sa bež i braon bojom, izgledaće udobno i moderno, a dobra stvar je što narandžasta ima toliko nijansi, svetlih i tamnih, koje možeš odabrati za svoj dom. Predlog – najupadljivije nijanse ostavi za detalje, poput jastuka, tepiha, ukrasa, dok onim smirenijim i nežnijim “oboji” najkrupnije elemente, poput zidova i nameštaja.

Crvena

Najpametnije je uključiti crvenu kroz detalje. S druge strane, ti detalji uopšte ne moraju da budu sitni. Recimo, ukoliko je tvoja spavaća soba uređena minimalistički u svega dve ili tri boje, odlična je ideja razbiti monotoniju prostora jarkim, upadljivim, krupnim crvenim komadom poput komode. Biće to onaj detalj na koji ćeš biti posebno ponosna!

Prirodni tonovi

Minimalizam je (uvek) u trendu! To znači da možeš da nastaviš da obožavaš i “gajiš” neutralne tonove u svom domu kako bi ostvarila taj skandinavski ili japanski efekat. Prostor svetlih boja deluje prostrano, čisto, sveže, nežno i sigurno, a uz tvoje lične detalje, nikako dosadno i sterilno. 

Comments