Prošlo je više od dvadeset godina od kada je premijerno emitovana prva epizoda serije Sex and the City. Bilo da vam se dopala ili ne, ne možete poreći da je ostavila neizbrisiv trag u shvatanju muško-ženskih odnosa. A ako ste fan serije, trenutno možete pratiti šta se događa u životima omiljenih junakinja u seriji And Just Like That, koja se upravo emituje na HBO Max. Mnogobrojne scene iz serije će ostati nezaboravne, a zbog njih su ostale zapamćene i razne lokacije. Kao što je poznato, scene su uglavnom snimane u Njujorku.

Ako se nađete nekada u ovom gradu koji nikad ne spava, preporučujemo vam da obiđete najpoznatija mesta iz Sex and the City. Nemojte se začuditi što ćete na tim mestima videti brdo turista, jer serija i nakon dvadeset godina ne gubi na popularnosti.

Stan u kom je živela Carrie Bradshaw

Svima nama je veoma dobro poznat stan Carrie Bradshaw, kuhinja koju je retko koristila, Aidanova fotelja pored prozora, garderober pun cipela, i stepenište ispred ulaza u zgradu gde se dogodilo bezbroj poljubaca sa njenim simpatijama. U toku prve tri sezone, stan Carrie Bradshaw je bio na adresi 64 Perry Street, a nakon toga – lokacija  snimanja je prebačena preko puta – na 66 Perry Street. Ovaj stan je u privatnom vlasništvu, a stanari su se prilično potrudili da mu ne ulaze nepozvani gosti, to jest, fanovi serije. Zabranili su pristup autobuskoj turi koja vozi do lokacija snimanja Sex and the City; čak su zatražili i da stan bude blurovan na Google Mapsu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Immy (@_i.d.____)

Poslastičarnica Magnolia

Bila je potrebna samo jedna scena – kad Carrie i Miranda jedu kolačiće ispred poslastičarnice Magnolia – da ovo mesto postane pravi fenomen. U narednim godinama, poslastičarnica se proširila na čak dvadeset različitih lokacija i biznis odlično ide. Ipak, primarno mesto gde je snimana serija je i dalje najposećenija poslastičarnica od svih. Adresa je 401 Bleecker Street.

Comments