Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Kako da nosiš najtrendi torbe sezone

Najpoželjnije boje u enterijeru ove godine

Singl mama: Nađi sebi čoveka kakvog bi preporučila svojoj ćerci

Instagram profili zbog kojih ćeš zavoleti jogu

Ljubavni horoskop za maj 2020.

Kako da ojačaš i održiš dobar imunitet (vitamin D ovde igra ključnu ulogu!)

Kako da sa 30+ pripremiš teren za kvalitetnih 50+

1/3

Moda u izvesnoj meri uvek jeste pomalo šokiranje, pomeranje granica i istraživanje novih teritorija u pogledu stila, nosivosti, održivosti. Eksperimentisanje sa formom, konceptima i oblicima, koji u svojoj suštini uvek treba da budu praktični to jest nosivi. U samom DNK istorije mode i svečanih događanja, crvenih tepiha i prijema, je neprolazna želja da se uradi nešto novo i drugačije, i na svakom od takvih događaja postoji “sigurica” ekipa koja zna šta im stoji, i to nose, bez želje za preteranim eksperimentisanjem, kao i ona druga grupa koja se ne boji da privuče malo više pažnje.

Od sirovog mesa za dodelu VMA 2010, preko Marlene Dietrich u smokingu za ulogu kabaretske pevačice Amy Jolly u filmu Morocco iz 1930. A tu je i “gola” haljina sastavljena samo od nakita, koju je Cher nosila za dodelu Oskara 1988. kada je i dobila ovu prestižnu nagradu. Ukratko, pričamo o hrabrim ženama koje se nisu bojale da naprave revoluciju na crvenom tepihu, i malo promene pravila, ne strepeći od toga da završe na listi najgore obučenih.

Marlene Dietrich

Ništa ne može da nadmaši žensko odelo danas, i zaista niko ni ne okrene glavu za ženom u odelu sa pantalonama, ali 1930. to ne samo da nije smatrano ženstvenim veći kranje neprimerenim. Žene jesu nosile kratke suknje i golija ramena, jer su već 20-e donele znatno liberalniju modu, čak i pantalone su 30-ih počele da zaživljavaju u ženskim garderoberima, ali muško odelo? Na ženi? To je bilo već nešto sasvim drugačije. Marlen je svoje odelo ozbiljno dobro nosila, sa sve šeširom na glavi, i kravatom da pojača poruku koju šalje. Pored ovog revolucionarnog čina, još jedan se vezuje za film Maroko. U njemu Marlen glumi pevačicu u kabareu koja tokom jednog od nastupa ljubi ženu. Jedna od upamćenijih i revolucionarnijih scena i istoriji filma, a i nastupa. I to mnogo pre Madone.

Editors choice