U filmovima su uglavnom dobri kadrovi ti koji kradu pažnju gledalaca, međutim, u pojedinim ostvarenjima je zadivljujući nakit taj koji preuzima glavnu ulogu. Glumeći zajedno sa filmskim legendama postaju jednako poznati kao i glumice koje ga nose. Za vas smo izdvojili najskuplje komade nakita koji su se ikada pojavili u filmovima.

Nicole Kidman – Moulin Rouge

Ogrlica koju je Kidman nosila nazvana je Satine Necklace, upravo po imenu njenog lika – Satine. Smatra se da predstavlja propast i odslikava kurtizanu koja je poznata kao Sparkling Diamond. Ova 18-karatna ogrlica je zadivljujuća koliko i Kidmanina junakinja, a ukrašena je sa 1.308 blistavih dijamanata, ukupne težine 134 karata. Njen najveći dragulj predstavlja dramatični petokaratni smaragdno brušeni dijamant. Dizajner ovog komada, Stefano Canturi, pronašao je inspiraciju u motivu čipke koju je nosio Louis XVII, te je nastojao da otelotvori ekstravaganciju tog perioda. Iz tog razloga je i kopča ove ogrlice ukrašena sa 2.5-karatnim šrilankanskim plavim safirom.

Procenjeno je da ova ogrlica vredi oko milion dolara. Iz tog razloga je filmska ekipa odlučila da koristi repliku napravljenu od srebra i kristala, sa magnetnom kopčom, za intenzivnu scenu gde ogrlica biva doslovno otkinuta sa Kidmaninog vrata.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by History Love (@roliisla)

Gal Gadot – Death on the Nile

U ulozi Linnet Doyle, Gal Gadot je iznela ikoničnu Tiffany dijamantsku ogrlicu koja je bila nošena u filmu Breakfast at Tiffany’s. Njena najnovija iteracija je Tiffany dijamantska ogrlica iz 175. godišnjice, koja je napravljena 2012. godine. Linnet je ovu ogrlicu dobila kao poklon svog muža Simona (kog glumi Armie Hammer).

Ova ogrlica je toliko neprocenjiva, toliko da je Tiffany & Co. napravio nekoliko replika za ovaj film, upravo iz bezbednosnih razloga. Njen dijamant otkriven je 1877. godine u Južnoj Africi, te je kasnije otkupljen od strane Charlesa Lewisa Tiffanyja za 18.000 dolara. Upravo tada je dijamantu dao svoje ime i odlučio da ga nikad za života ne proda. Umesto toga, ovaj dijamant je dostupan javnosti za gledanje u Tiffany’s radnji u Njujorku, gde služi kao simbol izvrsnosti ovog brenda.

Pročitajte i ovo: Najbolji filmovi čija se radnja dešava u Njujorku

Angelina Jolie – The Tourist

Jedan od nezaboravnih momenata filma The Tourist predstavlja momenat kada se Elise Clifton-Ward (Angelinin lik) pojavljuje pred kamerom noseći crnu haljinu i očaravajuću dijamantsku čoker ogrlicu. Zanimljiva činjenica oko ovog komada je ta da je ona prethodno bila tijara. Ova ogrlica postala je deo Joliene kolekcije nakita za dobrotvorne svrhe, čiji novac ide prema Education Partnership of Children of Conflict.

Lady Gaga – House of Gucci

Verujemo da ste i vi bili očarani odevnim kombinacijama Patrizie Reggiani koje je iznela Lady Gaga u filmu House of Gucci. Ipak, nakit je takođe igrao glavnu ulogu u ovom filmu, a nije nas ostavio ravnodušnim.

U jednoj od scena, Gaga se pojavljuje noseći crvenu haljinu, dok joj je vrat bio ukrašen ogrlicom iz Bvlgari Magnifica kolekcije, na kome se nalazi jedanaest ovalnih rubina i dijamanata. Ova ogrlica uparena je sa odgovarajućim parom minđuša sa rubinima i dijamantima na platini.

Keira Knightley – Anna Karenina

S obzirom na to da se u ovom filmu radi o ruskoj aristokratkinji kojoj je najviše stalo do izgleda, ne treba da nas čudi što su se u pojedinim momentima pojavili očaravajući komadi nakita – pre svega iz Chanel Haute Jaillerie kolekcije. Svi komadi nakita bili su od 18-karatnog belog zlata sa dijamantima i perlama.

Najistaknutija je bila dijamantska ogrlica od 2 mililona dolara – Camelia Poudréasimetričan komad sa upečatljivim cvetovima kamelije, koji su znak kuće Chanel. Priča se da je ovaj nakit napravljen za potrebe filma, jer je Keira Knightley, koja igra Anu Karenjinu, veliki prijatelj brenda Chanel.

Pročitajte i ovo: Ovo su najbolji filmovi 2022. godine (do sada)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Valerie Dicke (@valeriedicke)

Naslovna fotografija: instagram.com/houseofguccimovie

Nenad Grubanoski

Comments