Hot topics

3 najveće prednosti korišćenja kreditne kartice

Da li si znala: Simptomi nedostatka magnezijuma i zašto ne bi trebalo da ih ignorišeš

5 malih rituala za srećniji život by Iva Chu

Kako da pobediš neizvesnost i prevaziđeš strah od budućnosti?

3 styling trika koje žene sa tankom kosom moraju da znaju!

Čista lepota osvaja beauty industriju

#HairHacks: Kako da postigneš savršene #BeachWaves lokne

Moja rođendanska želja ili kako sam uspela da dobijem više vremena za sebe i svoju porodicu

TREND ALERT: #musthave patike za novu sezonu

Zabavne stvari koje moraš da uradiš ove jeseni!

1/3

Sjedinjene Američke Države uvek su se izdvajale po tome što su imale prve dame, odnosno supruge predsednika koje su odisale elegantnošću, sofisticiranošću i savršenim modnim ukusom. Njihove modne kombinacije u kojima su se pojavljivale tokom balova, različitih večeri i događaja, uvek su prepričavane i ostavljale su veliki pečat. Krenuvši od sredine 20. veka pa do danas, izdvojili smo neke od najstilizovanijih, te najboljih autfita prvih dama Amerike.

Džeki Kenedi

Period prve dame od 1961. do 1963. godine obeležila je predivna Džeki Kenedi. Nju i danas nazivaju modnom ikonom 20. veka, budući da su zaista sva njena javna pojavljivanja bila propraćena savršenim toaletama, veoma elegantnim, pristojnim, a ono što je svemu davalo dodatnu draž jesu boje koje je volela da nosi.

Najstilizovanije prve dame u istoriji Amerike Najstilizovanije prve dame u istoriji Amerike

Lejdi Bird Džonson

Nakon Džeki Kenedi, period od 1963. do 1969. godine obeležila je Lejdi Bird Džonson, i to ne samo svojim zalaganjima i delovanjem, već i odličnim autfitima koje je nosila. Otmenost koju je nosila u sebi odražavala se i na njen stil, a najčešće se mogla videti u dugim, balskim haljinama, te belim rukavica do preko laktova. Uvek ljubazna i prefinjena, Lejdi Bird je takva ostala upamćena i po modnim kombinacijama koje je nosila.

Najstilizovanije prve dame u istoriji Amerike2 Najstilizovanije prve dame u istoriji Amerike

Pat Nikson

Period od 1969, do 1974. godine obeležila je Pat Nikson kao prva dama. Kao i sve dame do tada, pratila je trendove, poštovala ih, kao i kodeks oblačenja prilikom nekih događja. Poput Lejdi Bird često je bila u dugim haljinama, sa jako natapiranom kosom, te belim rukavicama.

Najstilizovanije prve dame u istoriji Amerike3 Najstilizovanije prve dame u istoriji Amerike

Editors choice