Da li ste ikada razmišljali koji su najtoksičniji muškarci prema horoskopu, i to na osnovu procene brojnih svetskih astrologa? Sigurno ste naletali na tekstove koji govore na ovu temu, i verovatno ste i primetili da se određeni znakovi ponavljaju. Ali, šta je ono što im je zajedničko? Većina ima egocentrične crte ličnosti, a neretko se ponašaju upravo suprotno na prvih nekoliko dejtova. Da pogađamo – od samog početka vam skidaju zvezde sa neba? Nude se da vam pomognu i tu su kad niko drugi nije? Pravili su velike planove i davali još veća obećanja pre nego šte ste se uopšte istinski upoznali?

Nakon samo nekoliko meseci, sve to je nestalo, a vi ste ostali emotivno izmanipulisani – kao žrtva takozvanog love bombinga. Dobili ste mnogo na početku i postali zavisni od toplih reči i pažnje od kojih su sada ostale samo mrvice.

Ukoliko u ovom opisu prepoznajete situaciju u kojoj se nalazite (ili ste se nekada nalazili), u nastavku teksta pogledajte da li je vaš (bivši) partner na listi najtoksičnijih muškaraca prema horoskopskom znaku.

Najtoksičniji muškarci prema horoskopu: Ko je na “crnoj” listi?

Lav

Lavovi su slatkorečivi i verovatno će vam još pre zvaničnog početka veze deliti grandiozne komplimente, obećavati još grandioznije gestove i govoriti o svojim dirljivim i nežnim osećanjima. Nije tajna da neretko važe za muškarce koji će reći bilo šta da dođu do onoga što žele, a to ćete shvatiti kad primetite da su sličnu priču govorili brojnim partnerkama pre (i posle) vas.

Oni vole pažnju i znaju kako da dođu do nje, a njihovi problemi su, pogađajte – najveći i najteži. Nakon određenog zajednički provedenog vremena, sve će manje pažnje biti usmereno na vas, a sve više ka njihovim problemima i svemu što ide uz to (a ide zaista mnogo). Ako se ne izborite za sebe, možda ćete se naći u situaciji u kojoj tešite osobu zbog slomljenog nokta dok su vam obe ruke u gipsu.

Vodolija

Na listi brojnih astrologa, muške Vodolije zauzimaju prvo mesto kao najtoksičniji partneri. A kako su zaslužili ovakvu reputaciju? Neretko važe za kraljeve gaslightinga, koji su u stanju da vas ubede u nemoguće do te mere da ćete pre verovati njihovim rečima nego svojim očima. Ako ste u situaciji da stalno molite, pravdate se i jurite za njima, dok se zadovoljavate sitnicama – moguće je da ste u nezdravom odnosu.

Ukoliko ste meta konstantnih kritika i osećate se neadekvatno i kao da ste u neprestanom grču i strahu od ostavljanja, potrebno je da se zauzmete za sebe kako biste izbegli veće posledice. Partneru koji vas zaista voli neće biti teško da odvoji vreme za vas, kao ni da se posveti stvarima koje u vama izazivaju istinsku strast.

Blizanci

Prati ih reputacija da su dvolični, ali to nije glavni razlog zašto su se našli na ovoj listi. Naime, pripadnici ovog znaka mogu da budu svadljivi, neretko pokušavajući da nametnu svoju “intelektualnu nadmoć”. Ukoliko ste u vezi sa osobom koja stalno želi da bude u pravu i nikada ne greši – nastavite sa čitanjem.

Sasvim je u redu asertivno iskomunicirati svoje potrebe sa partnerom i uviđavno mu staviti do znanja šta vam smeta, i ne, njegova reakcija ne bi trebalo da bude kontranapad. Isto tako, partnerski odnos, kao što samo ime kaže, podrazumeva timski rad. Vi niste rivali na suprotnim stranama ringa, te zašto biste se konstantno pravdali, takmičili i nadmudrivali?

Ribe

Muške Ribe važe za sanjare i velike Don Žuane, a sve vezano za njihovu pojavu obećava avanturu vašeg života. Predstavljaju tipove muškaraca koji će učiniti sve kako biste se osetili posebno i kao jedine žene u njihovim životima, a romantična i sanjalačka priroda ovog znaka će vam glavu vinuti visoko u oblake.

Ako se sve čini mogućim, napokon ste našli onog pravog – i pritom ste sigurni u to da je on drugačiji od ostalih nakon samo… dva dejta – zastanite i zapitajte se. Sasvim je moguće da ste ušli u vezu sa muškarcem čije je Sunce u Ribama. Ovi šarmantni laskavci nisu lažljivci, naprotiv, istinski veruju u sve što vam kažu. Neretko lažu sebe, a vi ste samo kolateralna šteta.

Nemojte da se začudite ukoliko shvatite da nisu bili zaljubljeni u vas, već u ideju o vama. Ne zaboravite, Ribe su istinski zaljubljene u ljubav kao takvu i potreban im je predmet idealizacije kako bi preživele dan. Ipak, magija staje kad shvate da niste savršena osoba koju su kreirali u svojoj mašti – i tada “trava postaje zelenija u tuđem dvorištu”. Ako ste doživeli da se partner koji vas je “smrtno voleo” ohladio preko noći, nemojte da budete opsesivni i tražite razloge zašto. Kako da vam kažemo: it’s not you, it’s him.

Pročitajte i ovo: Astrološka kompatibilnost slavnih: Koji poznati parovi se najbolje slažu (prema zvezdama)?

Naslovna fotografija: pinterest.com/dirtybootsandmessyhair.com

Milica Nešić

Comments