Kako se približava kraj leta i počinju pripreme za jesen, pravo je vreme da saznamo koji su to najuzbudljiviji trileri koje želimo da dodamo na svoju listu za čitanje.

Ovaj žanr u književnosti pruža napetost i uzbuđenje koje retko koji žanr može dostići, a stranice knjiga obiluju neočekivanim preokretima i tajnama, izazivajući nam nalet adrenalina.

Savršen triler treba da poseduje tenziju, zanimljivu priču i dinamičnu radnju ispunjenu akcijom, napetošću, dramom, intrigom i misterioznim zločinima. Da li je prerano sklupčati se na kauču uz toplu šolju čaja, najudobnije ćebe i mirišljave sveće, čitajući novu knjigu koja još uvek miriše na svežu štampu? Bilo da preferirate da čitate o plaćenim špijunima i njihovom mračnom svetu intriga ili biste radije istražili ubistvo i priveli ubicu pravdi, u ponudi ima ponešto za svakoga.

Najuzbudljiviji trileri koje želite da stavite na listu za čitanje

Kajzerova mreža – Stiv Beri

Ovo je uzbudljiva priča o sovjetskom špijunu iz Drugog svetskog rata, koji je došao do podatka koji može uticati na izbore u Nemačkoj i na taj način promeniti tok istorije. Roman prati dvojicu političara koji su se takmičili za mesto kancelara Nemačke i, dok je jedan bio veliki patriota, drugi je bio provokator koji je podsticao mržnju na nacionalnoj osnovi. Radnja se fokusira na 30. april 1945. godine i misteriozne događaje tog dana. Na mnoga pitanja čekao se odgovor, a čitaoci sve do kraja neće saznati šta se tačno desilo sa blagom nacista i gde su preminuli Adolf Hitler i Eva Braun. Ukoliko obožavate misteriju i istorijsku tematiku, ovaj triler je za vas.

Mizeri – Stiven King

Čak iako niste čitali knjigu, sigurno ste gledali ikoničan film u kom glume Kathy Bates i James Caan. Naime, Mizeri je glavna junakinja književnih dela poznatog pisca Pola Šeldona, a čuveni opis radnje ovog romana glasi: “Pol Šeldon je živeo od pisanja, a sad piše da preživi”. Život ovog pisca nakon što je doživeo saobraćajnu nesreću, pretvorio se u horor. Nakon što ga je medicinska sestra Eni pronašla ranjenog nakon saobraćajne nesreće, on saznaje da je ona zapravo njegova opsesivna obožavateljka, koja ga je odvela u svoju kuću na periferiji kako bi ga negovala.

Sve je izgledalo naizgled normalno, do trenutka kada je Eni saznala da Pol u poslednjem romanu planira da ubije Mizeri. Odjednom, Eni okreće novi list i u potpunosti menja tretman prema slavnom piscu. Tokom čitavog romana je neizvesno šta će se desiti sa Polom, što sve vreme čitaoce drži na iglama.

Pesak vremena – Sidni Šeldon

Mesto radnje je Španija za vreme Građanskog rata. Priča prati četiri junakinje: Luciju – koja nosi tajnu o ratovima klonova na Siciliji, Megan – siroče koje je utehu pronašlo u naručju baskijskog pobunjenika, Grasijelu – koja nosi krivicu zbog greha iz mladosti, i Terezu – vernicu koja se zavetovala na večno ćutanje. Španiju prati neprekidno krvoproliće, a četiri junakinje beže od kandži tiranina. Nada nije napustila heroine romana do poslednjeg trenutka, što kod čitalaca izaziva neizvesnost koja ne napušta do poslednje stranice.

Anatomija skandala – Sara Von

Nakon što je Džejms svojoj supruzi Sofi Vajthaus priznao prevaru, njen miran i skladan svet okrenuo se naopačke. Ovakva izdaja pokrenula je brojna pitanja koja će mučiti Sofi, koja više nije sigurna da li je ikada istinski poznavala svog muža. Iz stranice u stranicu, junakinja je otkrivala nove tajne. Za početak, čovek za koga se udala optužen je za monstruozni zločin, ali čitaoci do kraja neće saznati da li ga je zapravo i izvršio. Ukoliko ste fan uzbudljivih priča kroz koje se provlače teme moći, izdaje, politike, ljubavi i osvete – ova knjiga je za vas.

Pročitajte i ovo: 5 knjiga koje će vam promeniti život

Naslovna fotografija: pinterest.com/thestylebungalow.com

Milica Nešić

Comments