Fantastične i nezaboravne kreacije, koje vidimo na nedeljama mode širom sveta, poznate ličnosti potom vrlo brzo iznesu na glamuroznim dodelama nagrada. Koji su najveći trendovi sa crvenog tepiha koje smo do sada videli u 2023. godini?

Kako godine prolaze, čini nam se da slavne ličnosti postaju sve kreativnije sa svojim stilskim odabirom, pa često vidimo ekstavagantna izdanja koja pomeraju granice mode. Poznati imaju ogroman modni uticaj, a na mnogim dodelama nagrada često je bitnije šta je ko obukao od toga ko će biti nagrađen. Kasnije, njihovi autfiti se prenose na high street brendove, koji dizajniraju haljine i aksesoare slične onima koje vidimo na crvenim tepisima.

Recimo, dodela Gremija svakako je bila noć za pamćenje u modnom smislu, ali ni dodela BAFTA nagrada i Oskara na crvenom tepihu nije razočarala. Ne zaboravimo ni čuvenu Met Galu, koju ljubitelji mode svake godine željno iščekuju, spremi da analiziraju svaki detalj na autfitima poznatih.

Red carpet momenti svakako mogu biti inspiracija za svečane, posebne prilike u vašim životima – poput matura, venčanja i sličnih događaja. Svi želimo da se ponekad osetimo kao glamurozna filmska diva, zar ne?

Ovo su najveći trendovi sa crvenog tepiha 2023. godine (do sada)

Bela boja

Bele haljine su dominirale crvenim tepisima, kao što smo imali priliku da vidimo na Met Gali, dodeli Oskara, ali i Kanskom filmskom festivalu. Rihanna se pojavila u beloj kreaciji na Met Gali, kao i Anne Hathaway. Versace haljina od tvida, sa prepoznatljivim zihernadlama, donela je Anne titulu najbolje obučene žene na kultnoj njujorškoj zabavi. Zanimljivo je da se prvi put pojavila na Met Gali posle pet godina – i nije razočarala.

Dramatični rukavi

Ove godine, naglasak je bio na rukavima – mnoge haljine koje su poznate žene prošetale crvenim tepisima imale su baš takav detalj. Videli smo čak nekoliko takvih kreacija na Met Gali, a pamti se i haljina Selene Gomez sa dodele nagrada Zlatni globus. Ona je tada nosila Valentino toaletu od somota sa ogromnim ljubičastim rukavima.

Seksi izrezi

Haljine sa izrezima na hrabrim mestima se već godinama nose na crvenom tepihu, a tako je bilo i u 2023. Ovakvi izrezi su savršena mešavina otmenog i seksi, a takođe su način da glumice i pevačice istaknu svoju figuru. Recimo, Aubrey Plaza je izazvala brojne reakcije zbog svog prvokativnog izdanja na dodeli SAG nagrada. Nosila je Michael Kors haljinu sa vrlo rizičnim izrezom.

Operske rukavice

Sigurno ste ih već videli na desetine puta – operske rukavice su definitivno najpopularniji modni detalj na crvenom tepihu ove godine. Ovaj suptilan, ali elegantan aksesoar upotpunjuje svaku haljinu i daje joj kraljevski izgled. Kate Middleton, princeza of Velsa, svojim izdanjem na dodel BAFTA nagrada je oduševila svet upravo zbog operskih rukavica.

Barbicore dominacija

Ružičasta je nesumnjivo bila najpopularnija boja 2022. godine i poznate ličnosti su nastavile da je nose na crvenim tepisima tokom 2023. Zahvaljujući Valentino pink kolekciji i trendu Barbiecore, predstojećem filmu Barbie i povratku Y2K mode, ružičasta boja se utemeljila kao najpoželjnija među poznatima. Izdvajamo pink haljinu Jessice Chastain sa dodele SAG nagrada.

Satenske haljine

Saten je izuzetno popularna tkanina koja često dominira na pistama svake sezone, a kasnije i na glamuroznim holivudskim večerima. Saten je savršen za nošenje na crvenom tepihu zbog svoje moći da zadrži oblik i podnese raznolikost dezena i boja. Kubansko-španska glumica Ana de Armas blistala je u satenskoj, nežnoj roze haljini na dodeli BAFTA nagrada.

Asimetrija

Asimetrija je takođe bila veliki red carpet trend u 2023. godini, a ovakvi krojevi haljina su prilično česti u modnom svetu. Asimetične toalete donose određenu dinamiku svakom autfitu, kao što smo imali prilike da vidimo na brojnim dodelama nagrada. Recimo, asimetrična haljina Margot Robbie na Met Gali bila je jedno od njenih boljih Chanel izdanja.

Pročitajte i ovo: Ovo su autfiti sa Kanskog filmskog festivala o kojima će se dugo pričati

Naslovna fotografija: pinterest.com/TheTelegraph

Božica Luković

Comments