Ljubav… postoji li lepše, iskonskije emotivno stanje? Mnogi smatraju da smo živi samo onda kad volimo. Da li ste i vi saglasni s tim? Jedno je sigurno – svi želimo ljubav – u vezi sa partnerom, porodicom ili prijateljima, prema poslu… Važno je da volimo sebe, a onda ćemo voleti i druge. Ljubav je inspiracija, motivacija i pokretač; tema vanvremenskih umetničkih dela. Kad bolje razmislite – osnova svakog književnog dela, ali i svega na svetu je – upravo ljubav. U njeno ime se stvaralo i ratovalo, patilo i razaralo; naučnici su pokušavali da je analiziraju i razumeju, ali – mrka kapa – neuhvatljiva je i često nam dolazi onda kad se najmanje nadamo. O ljubavi su razmišljali, govorili i pisali mnogi najpoznatiji umetnici, veliki umovi, istorijske i savremene ličnosti, a mi smo izdvojili nekolicinu čije će vas reči sigurno dotaći…

“Suština ljubavi je kada se čovek zaljubi bez razloga i želje. Nešto što ne može predvideti.” (Haruki Murakami)

“Ljubav je sastavljena od jedne duše koja naseljuje dva tela.” (Aristotel)

“Volimo, zato što je to jedina prava avantura.” (Nikki Giovanni)

“Nije važno koliko radiš, već je važno koliko ljubavi unosiš u ono što radiš i koliko to daruješ drugima.” (Majka Tereza)

“Zaljubljivanje je nešto dobro, zabavno, i može umnogome da obogati život. Ali razlikuje se od ljubavi. Ljubav nema cenu, i ne treba je menjati ni za šta.” (Paulo Coelho)

“Ljubav koju mi dajemo je jedina ljubav koju imamo.” (Elbert Hubbard)

“Život je cvet za koji je ljubav med.” (Victor Hugo)

“Sami smo na rođenju, sami smo tokom života i umiremo sami. Jedino uz pomoć ljubavi i prijateljstva možemo da stvorimo iluziju, bar na momenat da nismo sami.” (Orson Wells)

“Samo se srcem može zaista gledati. Ono što je suštinski važno, nevidljivo je oku.” (Antoine de Saint-Exupéry)

“Postoji jedno mesto pomoću kojeg dodirom možete izludeti ženu. To je njeno srce.” (Melanie Griffith)

“Gde postoji ljubav, postoji život.” (Mahatma Gandhi)

“Ukoliko možete samo voleti dovoljno, vi ste najmoćnija osoba na svetu.” (Emmet Fox)

Comments