Tokom protekle decenije imali smo priliku da vidimo rastući broj sportista koji se fotografišu za modne kampanje proizvođača kao što su Calvin Klein, Emporio Armani i Lacoste. Međutim, sportisti koji menjaju teren za modne piste je fenomen koji datira mnogo ranije nego što biste očekivali. Evo izbora najzgodnijih sportista koji su se oprobali u svetu mode.

Tom Evans (Thom Evans), ragbi

Tom Evans Najzgodniji sportisti kao modeli (1. deo)

Radi kao maneken za D. Hedral

U januaru ove godine škotski ragbi igrač Tom Evans, koji se povukao iz sporta i posvetio glumačkoj karijeri, učestvovao je u svojoj prvoj modnoj kampanji – kao novo zaštitno lice italijanskog proizvođača donjeg veša D. Hedral. Međutim, on se pred objektivom fotoaparata našao i pre toga. Najnovije prednje strane časopisa uključuju britansko izdanje “Men’s Health”-a, kao i specijalno olimpijsko izdanje britanskog časopisa za gej muškarce “Attitude”.

Rafael Nadal (Rafael Nadal), tenis

Rafael Nadal Najzgodniji sportisti kao modeli (1. deo)

Radi kao maneken za Emporio Armani

Španska teniska zvezda Rafael Nadal treći je zgodni sportista koji je nosio kolekciju Armani donjeg veša i teksasa, tako prateći stope Dejvida Bekama (David Beckham) i Kristijana Ronalda (Cristiano Ronaldo). Imali ste prilike i da ga vidite na prednjim stranama “New York Magazine”-a, kao i španskog izdanja dva časopisa za muškarce “Men’s Journal” i “GQ”.

Kameron Njuton (Cameron Newton), fudbal

Kameron Njuton Najzgodniji sportisti kao modeli (1. deo)

Radi kao maneken za Under Armour

Prošle godine je Under Armour potpisao ugovor sa kvoterbekom Kameronom Njutonom i postavio ga kao zaštitno lice – i telo – njihove najnovije kolekcije donjeg veša.

Hidetoši Nakata (Hidetoshi Nakata), fudbal

Hidetoši Nakata Najzgodniji sportisti kao modeli (1. deo)

Radi kao maneken za Calvin Klein

Japanski fudbaler i modna ikona Hidetoši Nakata je postao prvi azijski maneken za Calvin Klein u 2010. Kampanja je takođe uključila španskog tenisera Fernanda Verdaska (Fernando Verdasco), čije ime sledi i na našoj listi.

Fernando Verdasko, tenis

Fernando Verdasko Najzgodniji sportisti kao modeli (1. deo)

Radi kao maneken za Calvin Klein

Profesionalni teniser Fernando Verdasko (poznat kao španski Dejvid Bekam u svetu tenisa) je ukrasio naslovnu stranu španskog izdanja časopisa “Men’s Health” u februaru 2009, nedugo nakon što je završio modnu kampanju za Calvin Klein.

Kristijano Ronaldo, fudbal

Kristijano Ronaldo Najzgodniji sportisti kao modeli (1. deo)

Radi kao maneken za Emporio Armani

Sportski transfer iz 2009, kojim je Kristijano Ronaldo prešao iz Mančester Junajteda u Real Madrid, načinio ga je najskuplje plaćenim fudbalerom u istoriji, a kratko posle toga je postao zaštitno lice brenda Armani. 2010. portugalski sportista je kao maneken promovisao Armani kolekciju donjeg veša i komada odeće od teksasa, a pojavio se i na prednjim koricama časopisa “Vanity Fair” i “GQ”.

Ronaldo još uvek pokazuje svoje savršeno telo za Armani. Najnovija reklama za ovaj brend pokazuje spremačicu koja skriva njegovu košulju, kako bi mogla krišom da naslađuje oči savršeno oblikovanim pločicama na njegovom stomaku. Da li možete da je krivite?

Tim Tibo (Tim Tebow), fudbal

Tim Tibo Najzgodniji sportisti kao modeli (1. deo)

Radi kao maneken za Jockey

Sudeći po rečima Džokejevog agenta za marketing, Timov ugovor je proizvođaču istorijski doneo najviše uspeha. Izgleda da fotografije ipak neće biti dovoljne, pošto se sportista sprema da snimi reklamu za donji veš ovog proizvođača.

Mičel Džonson (Mitchell Johnson), kriket

Mičel Džonson Najzgodniji sportisti kao modeli (1. deo)

Radi kao maneken za Jockey

Za razliku od Tima Tiboa, zgodni australijski kriket igrač Mičel Džonson otkriva svoje izvajano i tetovirano telo za reklame brenda Jockey na tržištu Australije tokom više od tri godine.

Majkl Klark (Michael Clarke), kriket

Majkl Klark Najzgodniji sportisti kao modeli (1. deo)

Radi kao maneken za Bonds

Rangiran kao jedan od “deset najplaćenijih kriket igrača” u Forbsu, australijska sportska zvezda Majkl Klark radio je kampanje za australijski brend Bonds. Kako mediji izveštavaju, odlučio je da prestane da se bavi manekenstvom, kako bi ga timski kapiten ozbiljno shvatao, ali vi još uvek možete da uživate u reklami, koju je snimio za Bonds sa još jednim kolegom sportistom koji se oprobao u modi – Petom Rafterom (Pat Rafter).

Tijeri Anri (Thierry Henry), fudbal

Tijeri Anri Najzgodniji sportisti kao modeli (1. deo)

Radi kao maneken za Tommy Hilfiger

Fudbaler francuskog porekla Tijeri Anri radio je kao maneken i 2007. dizajnirao dobrotvornu kolekciju za Tommy Hilfiger, a takođe je bio zaštitno lice ovog proizvođača na tržištu Francuske. Trenutno fudbaler Njujork Red Bulsa radi kao promoter proizvođača Puma.

U nastavku navodimo još ovoliko poznatih sportista-modela! Uživajte!


Maja Luković je zaljubljena u lepu reč, teži srećnim i jedinstvenim trenucima. Beskrajno pozitivna i uporna.

Comments