U poslednjih godinu dana, ženska moda i pogled na proporcije odeće koju nose žene se promenila, iliti, nastala je evolucija ženske mode.

Došao je momenat da neko vreme zaboraviš na usku odeću, da ide sve uz tvoje telo, kako bi istakla svoju figuru, sada je vreme za komforne, oversized i generalno “ružne” stvari. Od oversized trenerki, preko džempera neobičnih boja, dukseva čudnog kroja, pa sve do havajskih majica i drugih, sličnih komada.

Deluje kao da su sve “ružne” stvari postale jedan od glavnih trendova 2019. godine!

Generalno, danas ćemo pričati malo više o trendu “ružne” haljine, poznatije kao smock dress. Prilično u stilu spavaćice iz 1800. i neke godine, oversized, veoma čudnog ili čak ružnog printa, takva haljina bi trebalo da se nađe u tvom ormanu.

Takođe je poznato da su ovakve haljine nosili uglavnom zemljoradnici, zbog količine komforta i jer su generalno lagane, te možeš dugo biti na suncu u njima.

Odaju siluetu punu volumena, koja uglavnom visi od predela grudi do kolena, ili kraće, zavisi od tvog ličnog ukusa.

Veoma liči takođe na spavaćicu tvoje bake, veoma old school, ali kao što već znamo, old school veoma lako prođe kao i vintage. Zahvaljujući društvenim mrežama, pogotovo društvenoj mreži Instagram, ovaj odevni predmet je postao must have za tvoj orman.

Comments