o bVPZe4QmZFPWZyg Napravi sam: sakoUkoliko volite da nosite unikatne komade garderobe, kao i da budete sam svoj majstor (ako volite da šijete ili posećujete šnajderski salon), predlažemo vam ovaj model sakoa. Od materijala je za ovaj model korišćen tvid u kombinciji sa satenom, koji bi mogao biti detalj na kragni, reverima.
Saten ili saten keper sa 5-10% elastina, koji je iz ličnog iskustva, mnogo bolji od satena, ima savršenu čvrstinu koja jako dobro drži konstrukciju modela i nema tako visok sjaj kao saten, što omogućava mnogo bolje kombinovanje sa ostalim komadima  garderobe.
Modelu možemo dodati i detalje poput broša ili prosto revere ukrasiti cirkonima, dugmicima , ili trakama od čipke  koje možemo prišiti i time jednostavan model učiniti jako upadljivim i unikatnim. Odličan primer su modeli  kreatorke  Bojane Bradić (dole na slici) koja je napravila dobru kombinaciju klasičnog modela, izbegavajući revere i kragnu, koji su upotpunjenji sa pločicama, cirkonima i ukrasnim trakama.
Ramena i orukavlje takođe mogu biti izmesteni iz klasičnog modela, trik  je u tome što ćemo u samom krojenju uvećati orukavlje kao i sam rukav koji možemo popuniti malo jačim naramenicama, u zavisnosti od toga kakav efekat želimo da postignemo.


Marija Matić, Studio ZONA

Comments