The 355 je naziv novog špijunskog trilera o smrtonosnom timu međunarodnih agentkinja koje svoja neslaganja moraju da stave na stranu i udruže snage kako bi spasile svet. Universal Pictures je objavio novi trejler koji govori o poreklu imena tima, pored toga što prikazuje slavni ženski glumački ansambl koji uz pomoć borilačkih veština krči put do pobede. Uloge tumače Jessica Chastain, Penelope Cruz, Lupita Nyongo, Diane Kruger i Fan Bingbing.

Trejler započinje tako što vidimo CIA agentkinju Mason “Mace” Brown (Chastain) koja objašnjava kako je 355 bila prvi tajna agentkinja u SAD, koja je radila pod skrivenim identitetom kako se u arhivi ne bi čuvali podaci o tome kako žena može imati tako važno zaduženje. Baš 355 je ime tima koji Mace sastavlja, a, pored nje, čine ga nemačka agentikinja Marie (Kruger), sposobna komubijska psihološkinja Graciela (Cruz), bivša MI6 saradnica i specijalistkinja za kompjutere Khadijah (Nyong‘o), kao i kineska špijunka Sheng (Bingbing). Zajedno treba da spreče grupu plaćenih ubica koji, samo sa stiskom dugmeta, planiraju da unište Ajfelov toranj.

Film je režirao Simon Kinberg (Dark Phoenix, X-Men: Apocalypse), dok je scenario napisala Theresa Rebeck (Smash, Trouble). Glumački ansambl dopunjuju i Edgar Ramirez (The Girl on the Train) i Sebastian Stan (Avengers: Endgame i druga Marvel ostvarenja).

Comments