Sanderson sestre se vraćaju! Skoro trideset godina od premijere originalnog filma Hocus Pocus, Disney+ se uz nastavak vraća u Salem. Prvenstveno, original Disney studiju nije doneo veliku zaradu, ali, u toku godina, situacija se promenila, pa je Hocus Pocus postao voljeni kultni klasik i nezaobilazni film Halloween sezone. Nastavak je kreirao veliki broj talentovanih imena, a mnoga od njih će reprizirati svoj angažman iz originalnog ostvarenja. Evo šta smo saznali o predstojećem filmu za koji vlada veliki hype otkako je najavljen u oktobru 2019. godine…

Da li je objavljen trejler za Hocus Pocus 2?

Da! Krajem juna smo dobili tizer trejler koji nam ne otkriva mnogo, ali dovoljno da vidimo da se vraća naš omiljeni, originalni veštičji trio koji čine Bette Midler, Kathy Najimy i Sarah Jessica Parker. Pogledajte trejler:

Datum premijere?

Hocus Pocus 2 će od 30. septembra biti ekskluzivno dostupan na striming platformi Disney+, (koja je od 14. juna dostupna i u Srbiji). Ovo će biti idealan uvod za jesenju sezonu jer, kad pomislimo na Hocus Pocus – pomislimo na opalo, raznobojno lišće i sumornu, pomalo mračnu, ali komičnu atmosferu, i Sanderson sestre kako hodaju sporednim prigradskim putevima i smišljaju nove, “opake” planove.    

Radnja?

Poslednji put kad smo videli Sanderson sestre, pretvorile su se u pepeo sa izlaskom sunca, kao da je Thanos puknuo prstima 1993. godine. Ali, kako se film završavao, ozloglašena knjiga je još jednom otvorila svoje oko, sugerišući da bi se sestre veštice jednog dana mogle vratiti. Dvadeset i devet godina kasnije, tri srednjoškolske drugarice – Becca, Cassie i Izzy, slučajno prizivaju Sanderson sestre u toku zabavnog veštičjeg rituala na Beccin 16. rođendan. Zajedno, one moraju da pronađu način da zaustave sestre jednom zasvagda.

Uloge?

Kao što smo već pomenuli, Bette Midler, Kathy Najimy i Sarah Jessica Parker će reprizirati svoje uloge kao sestre veštice Winifred, Mary i Sarah Sanderson. Ulogu iz originala reprizira i Doug Jones (The Shape of Water), koji je tumačio Winifredinog bivšeg dečka zombija – Billyja Butchersona. Whitney Peak (The Chilling Adventures of Sabrina, Home Before Dark) pripala je glavna uloga Becce, kojoj spooky scenariji nisu strani. Njenu najbolju drugaricu Izzy igra Belissa Escobedo (American Horror Story, Blue Beetle), a Cassie – Lillia Buckingham (Crown Lake). 

Sa druge strane, Thora Birch, koja je igrala Dani Dennison u originalnom filmu Hocus Pocus, izjavila je da, nažalost, neće reprizirati svoju ulogu zbog rasporeda koji joj se podudarao sa snimanjem predstojeće Netflixove serije Wednesday. Pored ovoga, još nije jasno da li će se Omri Katz (Danin stariji brat) i Vanessa Shaw (Allison) pojaviti u Hocus Pocus 2

Ko čini ekipu iza kamere?

Anne Fletcher (The Proposal) potpisuje režiju za Hocus Pocus 2, a scenario Jen D’Angelo (Workaholics). Iako je prvenstveno trebalo da ga režira, Adam Shankman (Enchanted) je ostao kao producent, zajedno sa Lynn Harris (The 5th Wave), Stevenom Haftom (Hocus Pocus) i Davidom Kirschnerom, koji je napisao originalni Hocus Pocus. Vraća se i kompozitor John Debner, koji je komponovao voljenu muziku prvog dela. 

Nama sve ovo deluje vrlo zabavno i nostalgično, pa nema sumnje da ćemo pogledati Hocus Pocus 2 već na dan premijere na Disney+. Šta mislite, da li ćemo dobiti još jedan hit sličan kultnoj I Put A Spell On You?

Naslovna fotografija: instagram.com/hocuspocus2official

Dušan Veselinović

Comments