Već izvesno vreme razmišljate o tome da želite da povećate volumen svojih usana? Želite samo malo filera u njima, ali se plašite neželjenih efekata. Želimo da vas uvedemo u priču o filerima i o tome kako bi trebalo da postupate sa usnama pre i nakon tretmana.

Adekvatna priprema

Sigurno već znate, ali dobro je da ponovimo. Potrebno je da se na adekvatan način pripremite za ovu korekciju. Dakle, postoji nekoliko saveta koji su univerzalni i koje obavezno morate da ispoštujete kako biste izbegli komplikacije, natečenost, bolove i sve druge stvari koje mogu da se dogode. Potrebno je da izbegavate alkohol minimum 24č pre tretmana, osim toga, morate da izbegnete i lekove za glavobolju minimum 3 dana pre tretmana. Ne zaboravite da jedete u toku tog dana, jer postoji šansa da nakon samog procesa ubrizgavanja filera u usne to nećete moći da učinite nekoliko sati. Unosite dovoljno tečnosti u organizam i u svakom mogućem tenutku negujte svoje usne.

U toku prvih pet dana

Nakon što ste uspešno uradili tretman filerima, potrebno je nekoliko dana da vam se prilagode, odnosno, da se strano telo pilagodi vašem. Za to nije potrebno više od pet dana i to samo kad usne radite prvi put, nakon toga, biće potrebno sve manje dana, a i eventualne modrice će biti blaže. Ako usne radite prvi put, znajte da će biti propraćene blagim modricama koje ćete ublažavati kremama i oblogama, u zavisnosti od toga šta vam lekar preporuči. Ipak, postoje stvari koje se u prvih pet dana podrazumevaju i moraćete da ih se pridžavate u svakom trenutku.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Otiums🌟 (@otiums)

Usne ne smete da masirate prva dva dana. Morate redovno i u potpunosti da ih hidrirate dubinski. I dalje ne smete da konzumirate alkohol kako ne biste izazvali neželjenu reakciju. Nikotin ne dolazi u obzir jer strano telo mora da se prilagodi vašem, zato ne smete da mu odmognete. Nema ni vežbanja, preterane fizičke aktivnosti i boravaka na visokim temperaturama. Po potrebi menjaje hladne obloge i ne tretirajte usne pilinzima i drugim preparatima. Koristite prirodne stvari i hranite se zdravo. Prva nedelja je ključna – zato sve prilagodite usnama.

Pročitajte i ovo: Mewing – vežba koja će vam pomoći da istaknete vilicu i smanjite podbradak

U toku prve dve nedelje

Istina je da će otok proći u prvih pet dana, ali je svakako potrebno da nastavite da negujete usne i da ih ne iritirate. Može da se dogodi da će nakon petog dana na vašim usnama doći nepozvani gost u vidu herpesa, ali ako ih u prvih pet dana budete adekvatno negovali, sigurno ćete izbeći tu situaciju. Ipak, ako se herpes pojavi, koristite prirodne preparate i uzimajte dovoljno vitamina C. Može se desiti i da će usne biti punije nego što ste mislili, ali ubrzo će sve doći na svoje; potrebno je vreme da se fileri razlože i lepo oblikuju u usnama.

Bilo bi poželjno da vitamin C uzimate svakodnevno, već dan nakon samog tretmana. Potrebno je minimum 2l tečnosti dnevno da se organizam regeneriše, a najbolje je da na usne nanosite melem od nevena ili drugi melem koji je u potpunosti prirodan.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Otiums🌟 (@otiums)

Kada će usne izgledati onako kako ste želeli?

Tek nakon dve nedelje usne će izgledati kao u onih prvih nekoliko minuta. Konačno je sve došlo na svoje i usne su oblikovane i lepe, možete bez ikakvih smetnji na njih da nanosite olovku i ruž.

Koliko traje efekat?

U zavisnosti od toga koliko ste ml filera ubrizgali u usne, oni će se razložiti i trajati od 6 do 12 meseci, nakon toga možete da ih korigujete. Stručnjaci savetuju da počnete sa manjom dozom, a da je kasnije povećavate ako želite. Još jedna mala, ali vrlo važna napomena je ta da filere u usnama mogu da stavljaju samo lekari i stomatolozi i zbog toga pažljivo birajte kod koga odlazite, jer zdravlje je važnije od svake estetike.

Pročitajte i ovo: Neverovatni trik koji će vaše usne učiniti punijim

Naslovna fotografija: instagram.com/otiums

Dragana Stojanović

Comments