Tek što smo ušli u 2023. godinu, a već smo (moramo priznati) prekršili neke od novogodišnjih odluka. Pa, ipak smo samo ljudi! Zato, ako u ovoj godini želite da se osećate bolje i provedete više srećnih dana, u nastavku vam predstavljamo 10 lakih navika koje vas neće opterećivati, kojih ćete sigurno moći da se pridržite, a koje će zauzvrat vaše dane učiniti daleko boljim. Možda vam zvuči nestvarno da mogu postojati navike za srećniji život, ali mi smo tu da vam upravo tu činjenicu potvrdimo. Uživajte, mislite o sebi i učinite 2023. godinu najboljom godinom do sada!

Navike za srećniji život u 2023. godini

Otpratite naloge na Instagramu koji čine da se osećate loše

Znate kako, vreme je da otpratite toksičnu bivšu najbolju prijateljicu, dečka za kojim patite, njegovu devojku i sve one ljude koji vam izazivaju žmarce niz kičmu kada otvorite Instagram (pri čemu ne mislimo na one pozitivne). Što ste gledali, gledali ste. Vreme je da prestanete da patite ili se naslađujete posmatranjem svoje toksične prošlosti i da je ostavite za sobom u 2022. godini. Videćete koliko ćete se lako navići na lepši život!

Zakažite lekarske preglede unapred

Ako ste ona osoba koja ne voli da zove lekare, operatere, majstore… i koja uvek čeka poslednji trenutak da reši problem koji je muči – vreme je da promenite to. Znamo, nije jednostavno, ali učiniće vaš život daleko boljim. Udahnite duboko, uzmite kalendar i telefon u ruke, pozovite i u “cugu” zakažite sve lekarske i druge preglede za 2023. godinu. Nekoliko minuta patnje za celu godinu bezbrižnosti!

Upustite se u jogu onoliko koliko vam je potrebno

Ne morate postati joga fanatici, ali mogli biste da naučite nekoliko osnovnih vežbi, koje vam mogu pomoći da se svakodnevno opustite i posvetite svom telu. Ukoliko često osećate stres usled posla ili iz drugih razloga, za početak se upoznajte sa pozom deteta, a zatim se upustite u dalje istraživanje. Verujte nam, ubrzo ćete se buditi sa željom da odradite svoj jutarnji set joga vežbi.

Pročitajte i: Kako da steknete seksepilno samopouzdanje u nekoliko koraka

Kupujte sebi cveće (Miley, pokrenula si revoluciju)

Zašto sami sebi ne biste kupili cveće? Miley Cyrus inspirisala nas je svojim novim hitom Flowers, koji pevušimo i slušamo na repeat otkako je objavljen. Ova selflove pesma nas podseća da možemo sami sebe da volimo na najbolji način, a ne samo da čekamo na pažnju od drugih. Kupujte sebi cveće, radite to redovno i primetićete da se osećate ispunjenije i srećnije.

Srećniji život uz manje aplikacija

Da li na telefonu imate aplikacije koje niste otvorili mesecima i koje vam samo nepotrebno zauzimaju memorijski prostor? Sigurni smo da ih imate jer ih imamo i mi. Dakle, ruke u telefon i krenite da brišete. Kakav vam je prostor oko vas, kakav vam je telefon i kakav vam je desktop – takav vam je i život. Zato, vreme je da ga raščistite!

Nemojte zanemariti seksualni život

Seksualno zdravlje stavite na prvo mesto, dovoljno dugo ste se pravili da vam je manje važno. Redovan seks poboljšaće ne samo vašu vezu, već i vezu koju imate sa svojim telom. Takođe, pod seksom ne podrazumevamo samo seks sa partnerom ili casual seks (ukoliko ste singl), već i istraživanje sopstvene seksualnosti uz vibrator ili druge tipove samozadovoljavanja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lovisa Wallin (@lojsanwallin)

Svrha kulinarenja nije samo da se prehranite

Okej, svako od nas jede kad je gladan, ali ne samo zbog toga. Jedemo i da bismo uživali u hrani, da bismo je podelili sa drugima i da bismo kreirali trenutke za pamćenje. Ukoliko se niste posvećivali hrani i bilo vam je svejedno šta ćete pojesti, vreme je da se upustite u kulinarsku godinu – u kojoj ćete otkriti koju to hranu volite, kao i kako da je sebi spremite. Ulepšajte sebi život, na veoma jednostavan način.

Zamenite FOMO za JOMO

Ukoliko imate strah od propuštanja događaja (FOMO), vreme je da otkrijete JOMO, odnosno, joy of missing out. Nekada je bolje propustiti određeni događaj, posvetiti se sebi i odmoriti. Okej je da ne budete svugde, sa svima i u svakom trenutku, i da selektujete kome i čemu posvećujete svoje slobodno vreme. Propustite tu žurku za koju znate da počinje prekasno, naspavajte se i sveži započnite naredni dan.

Vreme je da laptop izađe iz vaše spavaće sobe

Istina je da pred spavanje često uzmemo telefon ili laptop, kako bismo skrolovali po društvenim mrežama, pogledali film, seriju ili pročitali najnovije vesti. Ali, vreme je da laptop (kada nije filmsko veče) napravi zaokret iz vaše spavaće u dnevnu sobu. Osećaćete se bolje onda kad zaspite bez veštačkog svetla i golim okom nevidljivog zračenja električnih uređaja.

Istežite se dok gledate serije i filmove

Dok gledate serije i filmove, ne morate sedeti u najneudobnijim pozama od kojih će vas kasnije boleti leđa. Sedite u turski sed, istežite se, ispravite leđa. Pronađite komfornu, anatomsku pozu. Neka vaše telo bude aktivno, umesto da u potpunosti miruje – i videćete da se osećate mnogo bolje.

Pročitajte i: Male promene za dugoročna postignuća i bolje zdravlje

Naslovna fotografija: instagram.com/lojsanwallin

Jovana Pantić

Comments