Ne dozvolite da vas raspored kontroliše. Uspostavljanje produktivne jutarnje rutine je od vitalnog značaja za uspešan dan – u smislu postavljanja prioriteta u svom vremenu, smanjenja nivoa stresa i pomaganja sopstvenom mentalnom zdravlju. Podsticanje zdravog početka dana svodi se na jedan jednostavan korak. Odmah kada se probudite, primetite prvu misao koja vam padne na pamet i zapišite je. Čineći to, vi čistite svoj um, omogućujući bolje donošenje odluka u toku dana. Napomena: ovo nije vaša lista obaveza za svaki dan. Na vama je kako ćete provesti vreme pre nego što počnete da proveravate svoj e-mail. U nastavku smo sakupili savete i ideje za uključivanje i stvaranje pozitivne energije od trenutka kada otvorite oči. Čitajte dalje da biste saznali kako da ažurirate svoj jutarnji ritam.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jess (@jessoliverbaggett)

Dajte sve od sebe da ustanete iz kreveta na prvo zvono alarma. Ipak, bilo bi idealno ako bi se budili i pre alarma, jer tada ne biste imali utisak da ste, kako otvorite oči, na pokretnoj traci. Rano buđenje kako biste sebi dali dovoljno vremena da završite svoju jutarnju rutinu – krucijalno je.

Izbegavajte da gledate u telefon prvih 20 do 30 minuta od buđenja. Onda sebi postavite vremenski limit koliko dugo možete da skrolujete pre nego što započnete svoj radni dan.

– Napravite svoje omiljeno jutarnje piće – kafu, čaj, ali prvo obavezno popijte najmanje jednu čašu vode kako biste pročistili organizam i osvežili organe. Svoj topli napitak možete sipati i u mali termos i krenuti u kraću šetnju po komšiluku.

Comments